Geschatte leestijd: 3 minuten
Onze Zuiderburen hebben echt wel wat mooie klassiekers op hun naam staan. Zo ook deze Luikse salade met boontjes en ei, een salade van origine voor de werkende klasse. Een salade die goed vult met een lauwwarme dressing. Een industriële stad waar wij meerdere malen per jaar omheen of doorheen rijden richtig de Ardennen of naar Frankrijk. Toch heeft deze stad meerdere recepten op mijn nam staan zoals Luikse wafels, Luikse ballen, en Luikse koffie. Dit recept Luikse salade kan vegetarisch gemaakt worden.
Dus op een volgend tripje richting het Zuiden is het de moeite waard eens te stoppen en deze stad eens te verkennen. Op maar 30 kilometer van de Maastrichtse grens en dus zeker een dagtripje waard als je weer eens in het zuiden van ons land bent. Daar heb ik de salade met sperziebonen en ei ontdekt.
Luikse salade met boontjes en ei
Als we Luik naderen weten we eigenlijk altijd dat de vakantie echt begonnen is. Bij Maastricht de grens over en dan jarenlang dwars dóór de stad en tegenwoordig door de tunnels als een soort poort naar de Ardennen. Bekend als een ietwat vieze industrie stad herbergt Luik zeker ook een prachtig historisch centrum. Ook zijn er tal van musea en parken waar je in kunt rondlopen.
Maar zeker ook tal van kerken en abdijen die de moeite waard zijn eens te bezoeken. En zoals de salade met sperziebonen en ei heeft Luik dus onder andere een aantal fijne recepten / gerechten op zijn naam staan. Zin om trappen te lopen, de 374 traptrede tellende Montagne de Bueren geven je een ware uitdaging om te beklimmen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Luikse salade met boontjes en ei
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zak krieltjes - voorgekookt
- 150 gr spekjes
- 350 gr sperziebonen
- 2 witte uien gesnipperd
- 3 eieren
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal de kop en de kont van de boontjes en breek ze in tweeën, kook ze gaar en laat ze vervolgens "schrikken" in koud water.
- Neem de wok of roerbakpan erbij en doe hierin de spekjes met de gesnipperde uien in de olijfolie. Bak ze tot het spek krokant begint te worden en voeg dan de boontjes en gekookte krieltjes toe. Schenk de witte wijnazijn en de mosterd erbij en roerbak het geheel zodat de mosterd goed verdeeld is.
- Kook ondertussen de eieren.
- Breng de salade op smaak met peper en zout en garneer met de eieren.
- Heerlijk Happen!
Luikse salade met boontjes en ei: Jazeker de Belgen hebben fijne gerechtjes hoor! Hier nog wat lekkere tips:
- Deze fantastische Gentse waterzooi, een klassieker.
- Of deze kalfsrolletjes in champignonsaus met rijst.
- We blijven in Gent: een beenhammetje met Gentse mosterd!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept luikse salade vegetarisch
Gezond en erg lekker!
Zo zeg, wat een topper dit
De echte persoon!
De echte persoon!
Ik hou van dit soort salades
Boontjes en ei is een gouden duo. Dankjewel voor de tip!
Ik krijg hier echt een vakantiegevoel van. Snel Maken!