Geschatte leestijd: 5 minuten
Laatst volgde ik een kookworkshop onder leiding van Julius Jaspers. Ik vroeg hem het hemd van het lijf over eigelijk van alles en nog wat. Wat een leuke en toegankelijke man is dat zeg. Heel fijn om van zo iemand allerlei tips te krijgen. Zo gaf hij ook de tip dat je in een gerecht eigenlijk niet meer dat 6 tot 7 ingrediënten moet gebruiken, hiermee laat je de producten voor zich spreken. Ook komen de smaken dan maximaal tot hun recht. Salade met burrata recept
Natuurlijk moet je kiezen voor vooral goede producten, liever iets minder dan meer van slechte kwaliteit. Deze Mediterraanse salade met burrata is daar een goed voorbeeld van. Heerlijke pure producten en wat een smaakexplosie!
Dit recept voor mediterraanse salade met burrata is zo lekker omdat het een feestje is voor je smaakpapillen. De burrata is een heerlijke Italiaanse kaas die zacht en romig is van binnen. Het smaakt geweldig bij de frisse en knapperige groenten, zoals tomaten, komkommer en olijven. De basilicum geeft een vleugje groen en een lekker aroma. De dressing is gemaakt van olijfolie en balsamicoazijn, die een mooie balans geven tussen zoet en zuur. Deze salade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor je gezondheid.
Het zit vol met vitamine C, vezels, calcium en goede vetten. Het is ook heel makkelijk om te maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en je kunt het in een handomdraai op tafel zetten. Je kunt deze salade serveren als voorgerecht, bijgerecht of lunch. Het is ideaal voor een warme dag of een gezellige picknick. Je zult zeker genieten van deze mediterraanse salade met burrata en je gasten zullen er ook dol op zijn
En zo maak je de mediterraanse salade met burrata.:
Was de sla als dat nog nodig is, ik kocht voorverpakte sla. Schil de komkommer en snij hem door het midden. Daarna in dunne plakjes.
De ui pel je en daarna ook deze door het midden en in dunne plakjes.
De tomaat was je en vervolgens prik je met een scherp mes in het midden van de tomaat. Een beetje schuin, vervolgens prik je weer zodat je een soort driehoekje vormt. Dit doe je heel de tomaat rond. Prik met je mes tot je denkt dat je ongeveer in het midden zit. Haal vervolgens de helften van elkaar. Zo zien ze er super leuk uit om op te dienen.
Vouw van de ham mooie roosjes.
De dressing maak je door simpelweg alle ingrediënten in een maatbeker of bijvoorbeeld een leeg jampotje met deksel te doen en vervolgens te kloppen of schudden tot een gladde dressing. Deze kun je als er overblijft nog een aantal dagen goed houden in de koelkast. salade recept
Mediterraanse salade met burrata
Neem ten slotte een grote schaal of kom erbij en doe hier eerst de sla in, vul hem daarna verder op met alle ingrediënten en leg de bollen burrata erop. Bestrooi deze met nog wat zwarte peper en giet er een beetje olijfolie overheen. Serveer met de dressing apart erbij, in het geval dat er wat zou overblijven kun je de salade ook in de koelkast prima een dag bewaren. Serveer met een lekker stuk stokbrood erbij.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Mediterraanse salade met burrata.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 burrata
- 1 witte ui
- groene olijven
- 4 rode tomaten
- verse basilicum
- olijfolie
- vers gemalen peper
- gerookte ham - serrano / Parma
- sla naar keuze
- komkommer
- 1 el Dijonmosterd
- peper
- 5 el olijfolie
- 3 el wittewijn azijn
- 1 el honing
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Was de sla als dat nog nodig is, ik kocht voorverpakte sla. Schil de komkommer en snij hem door het midden. Daarna in dunne plakjes.
- De ui pel je en daarna ook deze door het midden en in dunne plakjes.
- De tomaat was je en vervolgens prik je met een scherp mes in het midden van de tomaat. Een beetje schuin, vervolgens prik je weer zodat je een soort driehoekje vormt. Dit doe je heel de tomaat rond. Prik met je mes tot je denkt dat je ongeveer in het midden zit. Haal vervolgens de helften van elkaar. Zo zien ze er super leuk uit om op te dienen.
- Vouw van de ham mooie roosjes.
- De dressing maak je door simpelweg alle ingrediënten in een maatbeker of bijvoorbeeld een leeg jampotje met deksel te doen en vervolgens te kloppen of schudden tot een gladde dressing. Deze kun je als er overblijft nog een aantal dagen goed houden in de koelkast.
- Mediterraanse salade met burrata
- Neem ten slotte een grote schaal of kom erbij en doe hier eerst de sla in, vul hem daarna verder op met alle ingrediënten en leg de bollen burrata erop. Bestrooi deze met nog wat zwarte peper en giet er een beetje olijfolie overheen. Serveer met de dressing apart erbij, in het geval dat er wat zou overblijven kun je de salade ook in de koelkast prima een dag bewaren. Serveer met een lekker stuk stokbrood erbij
Wil je nog meer lekkers maken met burrata? Probeer dan eens deze recepten:
burrata in een luxe salade
buratta met lasagne
Wil je meer recepten uitproberen zoals de mediterraanse salade met burrata? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Mediterraanse orzo met honingkip
of Goedgevulde zuurkool ovenschoteltjes
of lees eens het volgende artikel Francine bij Orca Cool in Limburg of deze Francine bij Boergondisch
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
salade recept
ziet er heel goed uit!!!
De echte persoon!
De echte persoon!
Dankjewel! Ik kan hem aanraden hoor, erg lekker. Gr Francine
Heerlijk zo’n burrata
En weer een heerlijke salade er bij!