Mexicaanse zoete aardappelstamp

Estimated reading time: 4 minuten

Nieuwe maand, nieuwe Challenge. We gaan langzaam naar het wat koudere weer toe en daarbij hoort natuurlijk een lekker stamppotje. Ik werd uitgedaagd om een lekkere groentenstamp te maken. En aangezien ik dol ben op stamppot was dit natuurlijk geen hele moeilijke opdracht. Wel wilde ik er eens een hele andere twist aan geven. zoete aardappel recept zoete aardappel stamppot zoete aardappelstamppot

Ze hebben een heerlijke Mexico melange in het assortiment, zowel in blik als uit het vriesvak. En zo kwam ik op deze Mexicaanse zoete aardappelstamp. Helemaal niet ingewikkeld om te maken en dus volop groente in deze stamp. Zoete aardappel valt namelijk ook onder de noemer groente. Voeg er nog wat lekkere tortillachips aan toe en haal weer een klein beetje zomer op tafel. Zoete aardappelstamppot.

Mexicaanse zoete aardappelstamp zoete aardappel recept

En zo maak je de Mexicaanse zoete aardappelstamp:

-We beginnen eerst met de zoete aardappelen. Schil deze en hak of snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat zout en water en kook ze in 15 tot 20 minuutjes gaar en zacht.

-Terwijl de aardappels staan te koken snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Pak je koekenpan erbij en doe hierin de blokjes zonder extra vet. Bak ze in een beetje krokant, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken. Van het vet op in een schaaltje en zet de gebakken blokjes even apart.

-Laat een heel klein beetje vet in de koekenpan zitten. Doe vervolgens het blikje Mexico melange in de pan en warm het langzaam op. Wel eerst even het blikje laten uitlekken. Neem je de zak uit de vriezer dan kan hij gewoon zo gelijk in de pan. 

-Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, giet er een klein beetje chorizo-vet bij. Met je stamper stamp je ze fijn maar niet helemaal tot moes. Voeg hier met een grote lepel de Mexico melange en de stukjes worst aan toe en schep het geheel door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper, hou je van pittig dan voeg je nog wat chilivlokken toe. Zoete aardappelstamppot.

Mexicaanse zoete aardappelstamp

Schep ten slotte de stamp in bakjes en garneer met wat verse peterselie en tortilla chipsn

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Mexicaanse zoete aardappelstamp

Mexicaanse zoete aardappelstamp

Wel wilde ik er eens een hele andere twist aan geven. Ze hebben een heerlijke Mexico melange in het assortiment, zowel in blik als uit het vriesvak.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 24 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: groenten
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 4 zoete aardappelen - grote
  • 1 blik Mexicaanse melange - of zak
  • 1 chorizo worst
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 potje pittige salsa - klein
  • verse gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de zoete aardappelen. Schil deze en hak of snij ze in kleine blokjes. Doe ze in een pan met wat zout en water en kook ze in 15 tot 20 minuutjes gaar en zacht.
  • Terwijl de aardappels staan te koken snij je de chorizo worst in kleine blokjes. Pak je koekenpan erbij en doe hierin de blokjes zonder extra vet. Bak ze in een beetje krokant, je hoeft ze niet helemaal uit te bakken. Van het vet op in een schaaltje en zet de gebakken blokjes even apart.
  • Laat een heel klein beetje vet in de koekenpan zitten. Doe vervolgens het blikje Mexico melange in de pan en warm het langzaam op. Wel eerst even het blikje laten uitlekken. Neem je de zak uit de vriezer dan kan hij gewoon zo gelijk in de pan. Mexicaanse zoete aardappelstamp
  • Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan, giet er een klein beetje chorizo-vet bij. Met je stamper stamp je ze fijn maar niet helemaal tot moes. Voeg hier met een grote lepel de Mexico melange en de stukjes worst aan toe en schep het geheel door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper, hou je van pittig dan voeg je nog wat chilivlokken toe.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Spaanse schotel met chorizo en paprika

Parelcouscous met gegrilde groente

Zoete aardappelstamp met feta

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zoete aardappel recept zoete aardappel stamppot

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Mexicaanse zoete aardappelstamp

Eén gedachte over “Mexicaanse zoete aardappelstamp”

4.92 from 24 votes (23 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept