Ossobuco op geheel eigen wijze

Geschatte leestijd: 5 minuten

Eigenwijs ben ik stiekem wel een beetje te noemen. Ik hou ervan om recepten naar mijn eigen smaak en creativiteit aan te passen en er iets unieks van te maken. En dus een recept omvormen en er geheel een eigen wijze van maken past mij als foodblogger wel. Niets leukers dan lekker in de keuken staan een “beetje van dit” en “een beetje van dat” toe te voegen aan een gerecht. Onderwijl niet vergeten foto’s en aantekeningen te maken, zodat ik het proces en het resultaat kan vastleggen. ossobuco recept

Want ik wil het daarna natuurlijk wel weer met jullie delen op mijn blog of social media. Deze ossobuco op geheel eigen wijze kreeg hier thuis de handen wel op elkaar. Het vlees heb ik overigens ook nog eens zelf gezaagd, met een scherp mes en een stevige plank. Met recht een heerlijk homemade gerecht, waar ik trots op ben.

Ossobuco op geheel eigen wijze
Gebruik top producten dat komt je gerecht alleen maar ten goede.

En zo maak je de Ossobuco op geheel eigen wijze:

Even een kleine dingetje wat betreft de kalfsschenkels. Deze zijn niet heel goedkoop. Veelal moet je het ook even bij je slager bestellen want het is niet altijd op voorraad. Dat gezegd hebbende is het zeker wel de moeite waard om het eens te maken want het is heel erg lekker….

Snij alle groenten en knoflook in blokjes/ stukjes. Deze gaan we bakken in de koekenpan nadat we de schenkels gebakken hebben.

Haal de schenkels eerst door de bloem.

Ossobuco op geheel eigen wijze: De schenkels bakken

Neem de schenkels erbij en doe deze in een kom met bloem. De bloem kun je al op smaak brengen door er peper en zout aan toe te voegen. Zorg dat er overal een laagje over de schenkels zit.

Neem een koekenpan erbij en verhit hierin een scheut olijfolie. ( 30/40 ml ) wanneer deze heet is voeg je de roomboter toe en laat deze smelten. Daarna leg je de schenkels in de pan en laat je ze aan beide zijdes mooi bruin bakken. Leg de schenkels daarna op een bord eventjes apart.

Bakken in roomboter ruikt altijd zo lekker.

Schep de groente in de pan en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg hier ook de kruiden en nog wat peper en zout aan toe.

Verwarm terwijl je groente even aan het bakken is in een pannetje de wijn, en zorg dat ook je bouillon op temperatuur is.

Stoven stoven stoven…

Duw met de spatel de groente een beetje naar de buitenkant toe en leg de schenkels in de koekenpan. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Deksel op de pan en stoven maar. Minimaal twee uur!

Ossobuco op geheel eigen wijze
De paprika geeft een heerlijke smaak aan dit gerecht.

Ossobuco op geheel eigen wijze

Maar wachten wordt beloond! Haal de schenkels voorzichtig uit de pan en schep in een schaal, voeg hier de groente aan toe. Als de saus in de pan nog iets te vloeibaar is kook deze dan wat in en schenk over het vlees. Serveer bijvoorbeeld met een glaasje Chianti en dan Heerlijk Happen! ossobuco recept

Ossobuco op geheel eigen wijze
Smullen maar!!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Ossobuco op geheel eigen wijze

Ossobuco op geheel eigen wijze

Eigenwijs ben ik stiekem wel een beetje te noemen. En dus een recept omvormen en er geheel een eigen wijze van maken past mij als foodblogger wel

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 17 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: ossobuco
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 578kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 3 kalfsschenkels
 • 2 witte uien
 • 3 tenen knoflook
 • takjes platte peterselie
 • 4 trostomaten
 • 1/2 pot gegrilde paprika’s - grote pot
 • peper
 • zout
 • bloem
 • roomboter - 50 gram
 • olijfolie
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 300 ml rode wijn - Chianti
 • 200 ml runderboullion - mag van een blokje, liefst homemade

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snij alle groenten en knoflook in blokjes/ stukjes. Deze gaan we bakken in de koekenpan nadat we de schenkels gebakken hebben.

De schenkels bakken

 • Neem de schenkels erbij en doe deze in een kom met bloem. De bloem kun je al op smaak brengen door er peper en zout aan toe te voegen. Zorg dat er overal een laagje over de schenkels zit.
 • Neem een koekenpan erbij en verhit hierin een scheut olijfolie. ( 30/40 ml ) wanneer deze heet is voeg je de roomboter toe en laat deze smelten. Daarna leg je de schenkels in de pan en laat je ze aan beide zijdes mooi bruin bakken. Leg de schenkels daarna op een bord eventjes apart.
 • Schep de groente in de pan en bak het geheel een paar minuutjes. Voeg hier ook de kruiden en nog wat peper en zout aan toe.
 • Verwarm terwijl je groente even aan het bakken is in een pannetje de wijn, en zorg dat ook je bouillon op temperatuur is.
 • Duw met de spatel de groente een beetje naar de buitenkant toe en leg de schenkels in de koekenpan. Schenk nu de wijn en de bouillon erbij. Deksel op de pan en stoven maar. Minimaal twee uur!
 • Maar wachten wordt beloond! Haal de schenkels voorzichtig uit de pan en schep in een schaal, voeg hier de groente aan toe. Als de saus in de pan nog iets te vloeibaar is kook deze dan wat in en schenk over het vlees.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Ossobuco op geheel eigen wijze? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Ossobuco op Milanese wijze met gremolata

Irish stew met soda bread uit Ierland

Kip op Provençaalse wijze bereid

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ossobuco recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Ossobuco op geheel eigen wijze

2 gedachten over “Ossobuco op geheel eigen wijze”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept