Eindelijk het héérlijk avondje is gekomen! 5 December pakjesavond. Wij houden ons graag aan deze traditie dus vieren we het ook echt op 5 December. En in deze spannende tijden die vooraf gaan aan het wachten op dé dag is er natuurlijk maar weinig oog om lekker rustig aan tafel te gaan en van de maaltijd te genieten. Dus wat beter dan Pakjesavond pannenkoeken ? Een heerlijke schaal vol met pannenkoeken met een speciaal 5 december tintje eraan. En dan afwachten tot er aan de deur gerammeld wordt en wat er dit jaar in de zak zal zitten? Ik wens jullie allemaal een heerlijk avondje toe en geniet met elkaar. pannenkoekenbeslag
En zo maak je de Pakjesavond pannenkoeken:
-Neem een grote kom erbij en zeef de bloem met het zout door de zeef.
-Pak nu de eieren erbij en breek ze boven de kom, daarna voeg je de melk toe. Breng op smaak met de speculaaskruiden.
-Met je mixer of garde klop je het beslag goed glad en al mixend voeg je nog een scheutje olie toe aan het beslag. Wanneer het niet vloeibaar genoeg naar je zin is kun je altijd nog wat extra melk toevoegen.
-Zet je oven op de warmhoud stand.
-Pak een koekenpan erbij, je hebt tegenwoordig hele mooie speciale pannenkoek pannen. Laat de pan goed heet worden en smelt er vervolgens een klein klontje boter in.
-Giet met een soep-opscheplepel wat beslag in de pan en hopla aan de slag.
-Bak niet op een te hoog vuur om gelijk aangebrande pannenkoeken te voorkomen, leg elke pannenkoek in de oven om ze lekker warm te houden.
-Neem wat pepernoten erbij en sla of breek ze kapot , deze zijn om de pannenkoeken lekker mee te versieren.
Pakjesavond pannenkoeken:
Wanneer ten slotte al het beslag gebruikt is snel aan tafel en: Heerlijk Happen! En nu maar hopen dat de Sint je lijstje goed heeft ontvangen en dat al je wensen uitkomen! Fijne pakjesavond.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pakjesavond pannenkoeken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 1 scheutje olie
- 1 zakje speculaaskruiden
- snufje zout
- pepernoten
- poedersuiker
- stroop
- roomboter - voor het bakken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een grote kom erbij en zeef de bloem met het zout door de zeef.
- Pak nu de eieren erbij en breek ze boven de kom, daarna voeg je de melk toe. Breng op smaak met de speculaaskruiden.
- Met je mixer of garde klop je het beslag goed glad en al mixend voeg je nog een scheutje olie toe aan het beslag. Wanneer het niet vloeibaar genoeg naar je zin is kun je altijd nog wat extra melk toevoegen.
- Zet je oven op de warmhoud stand.
- Pak een koekenpan erbij, je hebt tegenwoordig hele mooie speciale pannenkoek pannen. Laat de pan goed heet worden en smelt er vervolgens een klein klontje boter in.
- Giet met een soep-opscheplepel wat beslag in de pan en hopla aan de slag.
- Bak niet op een te hoog vuur om gelijk aangebrande pannenkoeken te voorkomen, leg elke pannenkoek in de oven om ze lekker warm te houden.
- Neem wat pepernoten erbij en sla of breek ze kapot , deze zijn om de pannenkoeken lekker mee te versieren.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pannenkoekenbeslag
Bij ons in België, komt Sinterklaas morgenvroeg. Kinderen al groot hier, maar chocolade en marsepe… https://t.co/pRbHlYjU4L
RT @HeerlijkeHappen: Pakjesavond #Pannenkoeken
Eindelijk het héérlijk avondje is gekomen! 5 December pakjesavond. Wij houden ons graag aan…
Altijd een succes!
gezellig om samen te maken