Geschatte leestijd: 4 minuten
Heerlijk hoor, een salade die je ruim van te voren kunt “preppen”, of gewoon lijk warm opeten. Het is maar net waar je aandacht ligt op dat moment. De salade brengen we op smaak met een heerlijke kruidenmix, ééntje die je waarschijnlijk niet snel verwacht. En hij heeft ook nog eens een voortreffelijk grappige naam: “everything but the bagel seasoning”. Nou alles behalve een bagel dus deze salade. Maar door de diverse soorten kruiden en specerijen in deze mix ideaal om je salade mee op smaak te maken. Deze parelcouscous salade met feta staat hier zeker vaker op tafel! Dit recept parel couscous salade met feta is een van mijn favoriete recepten, omdat het snel klaar is en vol van smaak.
Parelcouscous salade met feta
Parelcouscous is een heerlijke variant op de gewone couscous die je misschien al vaker hebt gegeten. Het verschil zit hem in de grootte van de korrels, die bij parelcouscous wat dikker en ronder zijn. Dit geeft een lekkere bite aan je salade. We geven deze salade nog wat extra pit door wat groene jalapeño pepertjes fijn te hakken en deze door de salade te mengen.
Ben je niet zo van pittig? Laat ze dan gewoon weg. Deze parelcouscous salade met feta is zó gemaakt, want de couscous hoeft maar 10 minuutjes te koken. Ook ideaal dus als je wat haast hebt of als je iets lekkers wilt meenemen voor een picknick of barbecue.
Geen fan van feta? Je kunt ook geitenkaas of een andere brokkel-kaas gebruiken zoals roquefort of gorgonzola. Deze kazen hebben een sterke en pittige smaak, die goed contrasteert met de frisse ingrediënten van de salade. Je kunt zelf bepalen hoeveel kaas je wilt toevoegen, afhankelijk van je smaak.
Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!
Parelcouscous salade met feta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 150 gram parelcouscous
- 200 gram broccoli - in kleine roosjes
- 15 groene olijven
- 2 el everything but the bagel seasoning
- 100 gram feta - gebrokkeld
- 2 jalapeño peper - fijngehakt
- 2 takjes peterselie - fijngehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet 2 pannetjes water op, als het water kookt kook je in de ene de parelcouscous gaar in max 10 minuutjes, in het andere pannetje blancheer de broccoli roosjes voor een minuutje of 3/4. Beide even goed laten uitlekken in een vergiet.
- Doe de parelcouscous in de schaal en giet er een beetje olijfolie overheen en 1 eetlepel van de kruidenmix. Even husselen.
- Daarna maak je de salade af met de geblancheerde broccoli, groene olijven, de gehakte pepers, peterselie en nog een eetlepel kruiden mix. Nog één keer goed mixen.
- Heerlijk Happen!
Salades, ik ben er dol op! Wil je nog eens wat anders proberen, maak dan eens deze:
Wat dacht je van deze romaine salade met tahin dressing?
Maar ook deze heerlijke Mediterraanse borrelplank antipasti salade.
En deze Ossenhaas carpaccio salade is hier favoriet!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
parel couscous salade recept