Estimated reading time: 3 minuten
In mijn beleving had ik al heel veel pompoensoepjes op de site. Maar niets is minder waar! En zeker geen pittige versie. Deze pittige ras el hanout pompoensoep heeft maar een paar ingrediënten. Hierdoor is hij super makkelijk en snel gemaakt. In herfstige tijden en middenin het pompoen seizoen een fijne keuze. De pittigheid komt door de chili olie. Wist je trouwens dat je deze heel makkelijk zelf kunt maken? Je neemt een goede olijfolie en verhit deze in een pan. Voeg hier gedroogde chilipepers en knoflook aan toe. Daarna giet je het in een fles en laat je het een paar dagen staan. Een pompoensoep pittig maken is dus makkelijk gedaan!
Pittige ras el hanout pompoensoep
De ras el hanout in dit recept komt uit een blikje. Je zou als je daar een keer zin in hebt je eigen versie kunnen maken. Let wel het bestaat vaak uit meer dan twintig specerijen. Maar zo kun je er wel je eigen draai aan geven. Ik heb je in dit recept laten zien dat een pompoensoep pittig maken geen kunst is.
Gewoon een fijne chili olie gebruiken. Zelf moet ik nog steeds wel voorzichtig doen met pittig eten. Ik kan het redelijk verdragen maar té heet liever niet! Door de slagroom toe te voegen voeg je ook wat zachtheid toe. De pompoen wordt er fluweelzacht van. En het beheerst de pittigheid een beetje.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Pittige ras el hanout pompoensoep
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 flespompoen
- 1 witte ui
- 4 eetlepels slagroom
- 2 verse tijm takjes
- 1 blokje groentebouillon
Uit de voorraadkast:
- 1 eetlepel ras el hanout kruiden
- chili olie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Met een dunschiller schil je het velletje van de pompoen. Daarna hak je hem in stukken en haal je de pitjes eruit.
- Snipper de ui.
- Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut chili olie. Bak hierin de ui en de ras el hanout. Voeg dan de blokjes pompoen toe.
- Brokkel de bouillon in de pan en vul het aan met een liter water. Laat het geheel een minuut of twintig koken tot de pompoen lekker zacht is.
- Met je staafmixer pureer je tot je een mooie gladde soep hebt.
- Schep de soep in de kommen en strooi er wat verse tijmblaadjes in. Schep een lepel slagroom erbij en druppel wat chili olie erbij.
- Heerlijk Happen!
Zomer of winter, soep kan altijd! Hier nog een paar lekkere soepjes voor je:
Deze gevulde noodles bowl met shiitakes.
Of een fijne groentesoep met broccoli, courgette en basilicum.
Deze fijne kastanjechampignonsoep met Irish beef.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Mijn favoriete soep, pompoensoep ik kan dit het hele jaar door eten.
Fijn soepje
De echte persoon!
De echte persoon!
Excellent soup!