Romige Pompoensoep met Geitenkaas en Spekjes

🕒 Bereidingstijd: 40 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★★★☆☆

Deze romige pompoensoep met zachte geitenkaas en een vleugje chilivlokken is hét herfstcomfort in een kom. Met krokante spekjes en geroosterde pompoenpitten serveer je een smaakexplosie in slechts 40 min.

Pompoensoep is wel één van mijn favoriete soepen! Vooral deze pompoensoep met geitenkaas. Het zachte van de geitenkaas bij de pittige soep is een echte smaakmaker. Je kunt zoveel kanten op met pompoen, omdat er ook veel verschillende soorten te verkrijgen zijn. Recept pompoensoep

In dit recept maken we de soep wat pittiger met chilivlokjes en gebakken spekjes.

Pompoensoep met geitenkaas

Je kunt pompoenen het hele jaar rond wel krijgen maar ik persoonlijk vind het wel een beetje bij de herfst horen. Knisperende blaadjes op de grond en een haardvuurtje aan in de woonkamer, soepje erbij en genieten maar.

Serveertips en Variaties

Voor een feestelijke presentatie kun je de pompoensoep opscheppen in mooie, diepe soepkommen en afwerken met een swirl van zachte geitenkaas. Strooi er vervolgens wat krokante spekjes en geroosterde pompoenpitten overheen voor een knapperige bite. Leg er een takje verse tijm bovenop voor kleur en aroma. Serveer met warm, knapperig stokbrood of een meergranen ciabatta, besmeerd met een dun laagje knoflook-roomboter.

Stap voor stap: zo maak je de soep

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Pompoensoep met geitenkaas

Romige Pompoensoep met Geitenkaas & Spekjes

Fluweelzachte pompoensoep met chilivlokken, geitenkaas en krokante spekjes. Klaar in 40 min!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 40 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: geitenkaas, pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen - grote
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groente bouillon
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • Peper
  • zout
  • Olijfolie

Voor de garnering heb je nodig:

  • 150 gram spekjes
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • Verse tijmblaadjes
  • pompoenpitten - Geroosterde

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden.
  • Schil vervolgens de pompoen en snijd/ hak de pompoen in kleine blokjes. Snijd daarna de tenen knoflook in dunne plakjes. Daarna doe je alles in een ovenschaal en besprenkel je het met wat olijfolie. Bestrooi het geheel met de chilivlokken en strooi er wat peper en zout op. Zet de schaal in de oven en grill de pompoen voor ongeveer 30 minuten of tot de pompoen goed zacht is.
  • Neem een koekenpan erbij en bak hierin de spekjes uit.
  • Maak één liter groente bouillon.( Dit mag eventueel van bouillonblokjes).
  • Neem de ovenschaal uit de oven en doe alles voorzichtig bij de bouillon, breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens eventjes pruttelen.
  • Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een mooie gladde soep. Bestrooi met de pompoenpitten, wat spekjes, en voeg de geitenkaas toe.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Romige Pompoensoep met Geitenkaas & Spekjes
Amount per Serving
Calories
460
% Daily Value*
Fat
 
20
g
31
%
Saturated Fat
 
7
g
44
%
Polyunsaturated Fat
 
6
g
Monounsaturated Fat
 
4
g
Cholesterol
 
17
mg
6
%
Sodium
 
829
mg
36
%
Potassium
 
3041
mg
87
%
Carbohydrates
 
49
g
16
%
Fiber
 
16
g
67
%
Sugar
 
25
g
28
%
Protein
 
33
g
66
%
Vitamin A
 
2729
IU
55
%
Vitamin C
 
194
mg
235
%
Calcium
 
262
mg
26
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Pompoensoep met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Knoflooktoast met gegrilde courgette

Champignoncarpaccio met spek en noten

Oranje boven Leve de pompoen soep

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Romige Pompoensoep met Geitenkaas en Spekjes

4 gedachten over “Romige Pompoensoep met Geitenkaas en Spekjes”

  1. 4 sterren
    De bedoeling is goed maar als je de pompoen op 200 graden 30 minuten roostert met olijfolie en knoflook krijgt het geheel een nare bitterige bijsmaak, 200 graden is gewoon te hoog ben ik bang. De hele soep krijgt hierdoor een vreemde smaak. Als ik het weer maak zou ik de pompoen gewoon in de soeppan met olie en knoflook zachtjes fruiten op laag vuur tot de pompoenblokjes gaar zijn. Dan behoudt je veel meer de mooie smaken.

4.93 from 40 votes (37 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept