De kerstperiode is weer aangebroken, en dus ook de vraag: “Wat staat er dit jaar op tafel tijdens het kerstdiner?” Al een aantal jaar Skype ik met mijn Amerikaanse vriendin en zij vieren al wat vroeger dan wij een waar Amerikaans eet-feest. Dat is natuurlijk Thanksgiving, en traditiegetrouw maakt zij dan een kalkoen klaar. Als ik de foto’s zie loopt het water mij in de mond en bedenk ik me elke keer dat dát nou een gerecht is wat ik zelf ook eens wil maken. En dit jaar gaat dat gebeuren! Ik kreeg de mogelijkheid om een echte Hollandse duurzame kalkoen te bereiden. Precies op tijd voor de kerst zodat ik jullie kan laten zien hoé gemakkelijk dat eigenlijk is. En zo zit je zonder stress aan tafel met een prachtig stuk vlees. Lees hier mijn review van Koopeenkalkoen.nl
Review van Koopeenkalkoen.nl
Je kent waarschijnlijk wel het concept van koopeenkoe.nl , je koopt met meerdere mensen een aantal stukken vlees van een koe. Pas als hij helemaal is verkocht wordt hij geslacht. Inmiddels hebben ze via deze manier van crowd-butching ook een kalkoen te koop. Gekocht direct bij de boer, 100% traceerbaar, gezond en duurzaam. Mocht jij zelf je kalkoen willen vullen dan kan dat natuurlijk ook, ze verkopen ook een panklare versie.
Waar scharrelen deze klokkende vogels?
Je weet onmiskenbaar dat je een kalkoen hoort aan zijn typische geluid. En wat een koor zal dat zijn op de boerderij van boer Anton Jacobs in Rijkevoort! Een pionier op het gebied van het houden van kalkoenen. Ze lopen hier namelijk of los buiten in de wei, of ze scharrelen in een omgebouwde koeienstal op strooisel. De dieren hebben gemiddeld 1 vierkante meter per kalkoen beschikbaar.
Review van Koopeenkalkoen.nl
Dit is 3 keer zoveel als het vereiste voor een biologische kalkoen! Voor de kerstkalkoen gebruikt hij dus uitloopkalkoenen. Het is een langzaam groeiend beestje en hij krijgt speciaal voer. Géén antibiotica, ze worden 100% natuurlijk gehouden.
Waar moet je op letten met het bereiden?
-Heel belangrijk is dat je een grote oven hebt. Want zoals je wellicht weet zijn het geen kleine beestjes. De kalkoen is ongeveer 40 cm lang, 24 cm breed en 12 cm hoog.
-Hij wordt deels bevroren bij je thuis afgeleverd, hou dus rekening met het bereiden dat je hem tijdig ontdooit. De kalkoen komt met een koeltransport dus zorg dat je thuis bent bij levering. Daarvoor krijg je keurig een tijdsvak waarin ze bij je langskomen, zelfs ’s avonds!
-De kalkoen is al deels ontbeend en gevuld wat het bereiden dus heel makkelijk maakt. Je kunt er zeker met tien personen van eten.
Wat vond Heerlijke Happen ervan?
En dan natuurlijk mijn ervaring, want dat willen jullie graag weten. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om deze review te doen omdat het al een hele tijd op mijn to-cook lijstje stond! Het bereiden was gemakkelijk, de stappen goed op te volgen, en het belangrijkste: hij was heel lekker! Ik kan jullie dus aanraden als je met een lekker grote groep bent dit jaar met kerst eens een hele kalkoen op tafel te zetten!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een (h)eerlijke gevulde kalkoen met kerst gegeten.
Ik heb de kalkoen in een braadzak klaargemaakt, zodat het vlees niet kan uitdrogen en je niet om de zoveel tijd de kalkoen hoeft te bedruipen.
Verder alles volgens de beschrijving gedaan.
Misschien een idee om een braadzak mee te leveren.
Dat klinkt allemaal goed hoor, ik zal het doorgeven aan koopeenkalkoen.nl of ze er wellicht een braadzak bij kunnen leveren. Gr Francine