Estimated reading time: 3 minuten
Zin in een klassieke ratatouille met een verrassende twist? Deze rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal combineert de rijke smaken van gestoofde Mediterrane groenten met de delicate smaak van rivierkreeftjes en de zilte bite van zeekraal. Een bourgodische stoofpot, makkelijk te maken en vol smaak. We gebruiken voor dit recept zeekraal, een plantje met een zilte smaak die perfect past bij vis en schaaldieren. Een heerlijk Mediterraans gerecht, ideaal als hoofdgerecht geserveerd met brood

Rivierkreeftjes Ratatouille met Zeekraal (Mediterraans Recept)
Voor dit heerlijke rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal recept gebruiken we een bijzonder ingrediënt: zeekraal. Dit is een plantje dat groeit langs de kust en dat de zilte smaak van de zee heeft. Zeekraal past heel goed bij vis en schaaldieren, zoals rivierkreeftjes. We laten de zeekraal niet te lang meekoken met de ratatouille, zodat ze nog wat knapperig blijven. Zo krijg je een lekkere contrast in textuur en smaak. Je hoeft niet ver te zoeken om zeekraal te vinden. Tegenwoordig kun je het gewoon in de supermarkt kopen. Het ligt meestal bij de visafdeling, in kleine doosjes. Je kunt het ook op de markt of bij de groenteboer vinden.

Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag later ook nog eten. Hij zal dan nog smaakvoller zijn doordat de smaken er goed zijn introkken. De volgende dag even kort in de pan of in je stoomoven opwarmen.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram rivierkreeftjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 ml passata
- 3 tomaten
- 1 grote gele ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 gram zeekraal
uit de voorraadkast:
- zout
- peper
- 2 eetlepels Persillade (kruidenmix)
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de aubergine, courgette, en tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de ui en knoflook.
- Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui en knoflook glazig in circa 2-3 minuten. Voeg dan de blokjes aubergine, courgette en tomaat toe en bak deze op middelhoog vuur circa 5 minuten mee tot ze iets zachter worden
- Voeg de persillade, kappertje en wat peper naar smaak toe. Pas op met zout want de zeekraal is al zout van zichzelf.
- Giet de passata erbij en Breng aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de ratatouille met deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Roer de laatste 2 minuten de zeekraal en rivierkreeftjes erdoor en warm kort mee (niet te lang, anders worden de kreeftjes taai en de zeekraal slap).
- Serveer met lekker bourgondisch brood.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere Mediterraanse gerechten maken? Ik ben groot fan dus probeer deze eens:
Deze Mediterraanse spinazie salade met citroenvinaigrette.
Of deze heerlijke pasta: orzo met honingkip.
Gooi de bbq maar aan voor deze spies van Limousine steak.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
rivierkreeftjes recept
Deze mag op de lijst , nog te koken
Delicious