Geschatte leestijd: 3 minuten
Een ratatouille recept heb je zo gemaakt, wat mij betreft één van mijn favoriete groente-stoofjes! Natuurlijk kun je elke plakje afzonderlijk heel dun snijden met de mandoline en dan om en om in de schaal. Maar ik snijd ze dus liever in blokjes voor een wat bourgondischere stoofpot. En deze keer geven we er een twist aan door met vis te werken. Althans vis, kreeftjes dus voor een heerlijke rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal. Hier thuis viel hij goed in de smaak en werd deze twist goed gewaardeerd. Mocht je nou niet van kreeftjes houden of er niet aan kunnen komen dan kun je makkelijk variëren. Zo zou je ook mosselen of Hollandse garnaaltjes kunnen gebruiken. Maar ook inktvis is een goede optie. Al met al een heel fijn gerechtje met een Mediterraans tintje waar ik zo van hou! rivierkreeftjes recept
Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Voor dit heerlijke rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal recept gebruiken we een bijzonder ingrediënt: zeekraal. Dit is een plantje dat groeit langs de kust en dat de zilte smaak van de zee heeft. Zeekraal past heel goed bij vis en schaaldieren, zoals rivierkreeftjes. We laten de zeekraal niet te lang meekoken met de ratatouille, zodat ze nog wat knapperig blijven. Zo krijg je een lekkere contrast in textuur en smaak. Je hoeft niet ver te zoeken om zeekraal te vinden. Tegenwoordig kun je het gewoon in de supermarkt kopen. Het ligt meestal bij de visafdeling, in kleine doosjes. Je kunt het ook op de markt of bij de groenteboer vinden.
Deze ratatouille kun je gemakkelijk een dag later ook nog eten. Hij zal dan nog smaakvoller zijn doordat de smaken er goed zijn introkken. De volgende dag even kort in de pan of in je stoomoven opwarmen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Rivierkreeftjes ratatouille met zeekraal
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram rivierkreeftjes
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 400 ml passata
- 3 tomaten
- 1 grote gele ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 gram zeekraal
uit de voorraadkast:
- zout
- peper
- 2 eetlepels Persillade (kruidenmix)
- olijfolie
- 2 tenen knoflook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de aubergine, courgette, en tomaat in kleine blokjes.
- Snipper de ui en knoflook.
- Neem je hapjespan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook aan voor een paar minuutjes en voeg dan de rest van de groenten toe. Bak een aantal minuten.
- Voeg de persillade, kappertje en wat peper naar smaak toe. Pas op met zout want de zeekraal is al zout van zichzelf.
- Giet de passata erbij en laat het geheel een half uurtje pruttelen. Voeg op het laatst de zeekraal en rivierkreeftjes toe en verwarm deze even mee.
- Serveer met lekker bourgondisch brood.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere Mediterraanse gerechten maken? Ik ben groot fan dus probeer deze eens:
Deze Mediterraanse spinazie salade met citroenvinaigrette.
Of deze heerlijke pasta: orzo met honingkip.
Gooi de bbq maar aan voor deze spies van Limousine steak.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
rivierkreeftjes recept
Deze mag op de lijst , nog te koken