Geschatte leestijd: 3 minuten
Voor de mensen die nu denken “aquafaba” wat is dat nou weer? Waarschijnlijk heb je dit goedje al heel wat keertjes door de gootsteen gespoeld! En wat zonde is dat eigenlijk want je kunt er dus deze heerlijke romige chocolademousse van Aquafaba mee maken. Aquafaba is een naam voor het vocht waarin kikkererwten of linzen zijn gekookt. Het is een goede vervanger voor eiwit in veel veganistische en vegetarische recepten en wordt gebruikt om schuimige en luchtige producten te maken, zoals meringues, mayonaise en marshmallows. Aquafaba is rijk aan stoffen die helpen bij het binden en stijven van producten en wordt vaak geprezen om zijn vergelijkbare textuur en functionaliteit met traditionele ei-ingrediënten. Aquafaba chocolademousse recepten zonder slagroom
Dus de volgende keer als jij je blikje kikkererwten in een vergiet doet zet er dan een kommetje onder en vang dit doorzichtige gele vocht op. Het maken van de mousse is kinderlijk eenvoudig en is zo ongelofelijk lekker. Is het een nieuw idee? Nee hoor dit bestaat echt al een heel tijdje maar ik zie het maar weinig voorbijkomen, vandaar dat ik het nog maar eens bij jullie onder de aandacht breng.
Romige chocolademousse van Aquafaba
Een beetje achtergrond en wat tips wat betreft dit goedje. Je kunt dus een heel luchtig schuim kloppen van dit vocht. Het duurt misschien iets langer dan met eiwitten. Maar laat gewoon je keukenmachine het werk doen, en let the Magic happen!
Zodra er hitte bij het schuim komt zakt het overigens als een plumpudding in elkaar. Ik goot de nog redelijk warme chocolade bij het schuim en vervolgens ontstond er een zachte brij die op chocolade saus leek. Nog wel redelijk luchtig overigens. Ik schonk het in de kommetjes en zette het in de koelkast. Daar werd het deze heerlijke zachte substantie.
Wil je een steviger resultaat of wil je bijvoorbeeld macarons ermee bakken dan moet je wel werken met zetmeel, en suiker. De temperatuur van je oven mag niet boven de 100 graden uitkomen.
Romige chocolademousse van Aquafaba
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 blikken kikkererwten - ( een blik van 400 gram )
- 150 gram pure chocolade
- 3 el maple sirop
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en vang het vocht op in een kom.
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Blijf roeren tot het een beetje afkoelt maar nog wel vloeibaar is.
- In je keukenmachine klop je het vocht tot een stevig schuim. Let op dit kan wel even 10 minuutjes duren. Daarom smelten we in de tussentijd de chocolade.
- Voeg de maple sirop en de chocolade toe aan het schuim en klop nog even op hoge snelheid. Schenk het dan in de kommetjes. Ik haalde er 4 goed gevulde kommetjes uit.
- Zet minimaal twee uur in de koelkast en laat opstijven. Serveer met wat kokosflakes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere receptjes met chocolade zoals Romige chocolademousse van Aquafaba? Waarom niet… we zijn er dol op toch?
- Deze chocola chip cookies van kastanjemeel.
- Of deze no-bake mascarpone taart.
- Maar ook deze chocolade karamel-fudge cake is YUM.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
chocolademousse zonder aquafaba recepten slagroom
Lekker en ook nog eens een stuk gezonder