Estimated reading time: 3 minuten
Tortilla chips, jongens ik heb er bijna een liefdesverhouding mee! Ik vind ze zo lekker. Zeker niet goed voor je figuur dus eet ik ze naar mijn zin veel te weinig. Hoe verwerk je je liefde voor chips dan in een hoofdgerecht? Heel simpel je maakt gewoon deze tien lagen taco salade. Eigenlijk alles wat je normaal in een taco zou doen maar dan als salade geserveerd…. Met je raad het al een lekkere bak tortilla chips erbij! Een dikke win-win wat mij betreft. Oh en als je je soms afvraagt hoe dat nou uit die glazen vaas is gekomen? Taco tacos salad salade in a jar
De hele salade zag er na het opdienen heel wat anders uit want ik heb hem gewoon in een hele grote kom gekieperd en alles gemixt. Serveer met een lekkere rode salsa of nog wat extra guacamole erbij en mij hoor je niet meer!
Tien lagen taco salade
Natuurlijk heb ik de laagjes in deze salade vooral voor de foto gemaakt. Het dient verder natuurlijk helemaal geen doel en alles bij elkaar gemixt is waarom deze salade ook zo lekker is. Gaat het jou ook om de smaak? Bespaar je de moeite en gebruik dan gewoon gelijk een lekkere grote kom en mix het geheel lekker met elkaar.
Gebruik je tortilla chips om de salade mee op de chipjes te scheppen en serveer met een lekkere rode salsa: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
10 lagen Taco salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik mais
- 150 gram geraspte kaas
- 2 rode paprika's
- halve krop ijsbergsla - gehakt
- 250 gram Mexicaans gekruid gehakt
- 3 zoete tomaten
- 1 blik chiliboontjes
- 3 avocado's geprakt - sap van 1 limoen toevoegen
- 4 stengels peterselie - gehakt
Dressing
- 4 el mayonaise
- 125 ml zure room
- 2 tenen verse knoflook - geperst
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl versgemalen peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst de dressing. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en met een garde mix je het tot een gladde saus. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Het gehakt rul je in een koekenpan, breng het op smaak met de Mexicaanse kruiden. Laat het daarna afkoelen in een kom.
- Alle groente die gehakt op gesneden moeten worden hak of snij je en daarmee vul je de glazen kom laag voor laag mee op.
- Prak de avocado's met het sap van 1 limoen
Nog meer inspiratie uit de Mexicaanse keuken? Probeer dan eens een van deze toppers:
Deze heerlijke kazige quesedilla .
Of voor een borrelavond deze streetfood Mexican borrelplank.
Zin een een stamppot? Deze Mexicaanse stamp wil je proeven.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
taco tacos salad salade in a jar
Lekker!!
een heerlijke salade. Gisteren gemaakt