Geschatte leestijd: 3 minuten
Zelf Dukkah mix maken
Dit recept valt onder ” de basis”. Hier plaats ik recepten die wat mij betreft echt onder de basis in de keuken horen. En zo ga je hier ook recepten vinden van bijvoorbeeld kruidenmixen. Natuurlijk kun je makkelijk een potje kopen in de winkel en ook in mijn keukenlade staan er genoeg. Maar experimenteren met verschillende kruiden en specerijen is heerlijk! En in een goed afgesloten potje kun je ze maanden bewaren en er zelf van blijven genieten. In dit basis recept gaan we zelf dukkah kruiden mix maken.
Dukkah is een van oudsher Egyptische specerijenmix die als dip gebruikt kan worden. Ik strooi het zelf ook over kaas of bijvoorbeeld vis. Daarmee geef je je gerechten eens een hele andere smaak. Recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden
Dukkah is een heerlijke mix van noten, zaden en specerijen die zijn oorsprong vindt in Egypte. De meest voorkomende noot die gebruikt wordt in dukkah is hazelnoot, maar je kunt ook pistache of andere noten toevoegen. De specerijen die je kiest kunnen ook variëren, afhankelijk van je smaak en voorkeur. Het leuke aan dukkah is dat er geen vaststaand recept voor bestaat. Elke familie, elke regio en elke chef heeft zijn eigen versie van dukkah. Dat betekent dat je veel vrijheid hebt om te experimenteren met de ingrediënten en de verhoudingen. Zo kun je je eigen unieke dukkah maken die past bij jouw gerechten!
-Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.
-Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.
-Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.
-Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.
Zelf Dukkah mix maken
Ik stopte mijn Dukkah mix in deze leuke kleine weckpotjes die je overal wel kunt kopen tegenwoordig, en zo kun je ze makkelijk bewaren en staat het ook nog eens erg leuk in je keuken!
Geniet eens van een heerlijk broodje brie en strooi er wat Dukkah op.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zelf Dukkah mix maken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 3 el pistachenoten
- 1 el komijnzaadjes
- 1/2 el zwarte sesamzaadjes
- 1/2 el witte sesamzaadjes
- 1/2 el gemalen zwarte peper - versgemalen
- 1 el zeezout
- 1/2 el knoflookpoeder
- 1 el koriander zaadjes
- 1 el gedroogde munt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem een bakblik voor de oven erbij en strooi hier alle specerijen op.
- Zet het bakblik in de oven op 180 graden voor 10 tot 15 minuten tot het lekker geurt in je keuken.
- Haal daarna het blik uit de oven en laat de specerijen afkoelen.
- Pak je keukenmachine of een vijzel erbij en vermaal het tot het kleine korreltjes zijn. Let op niet te fijn anders gaat het aan elkaar plakken en dat wil je niet.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Zelf Dukkah mix maken? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Kabeljauwhaasje uit de oven met dukkah
Heerlijke Happen Persillade nu te bestellen
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept voor zelfgemaakte dukkah kruiden
Zit er niet wat veel zout in dit kruidenmengsel?
Hi Anke, ik vind deze verhouding prima ten opzichte van de rest van de specerijen. Maar je mag het altijd verminderen natuurlijk. Gr Francine
Nooit aan gedacht om dit zelf te maken