Geschatte leestijd: 4 minuten
Proef de Ligurische zomer met deze zwarte pasta met zeevruchten! Ciao ragazzi, zoals velen van jullie misschien weten ga ik elk jaar op vakantie naar Italië om mijn familie te bezoeken. Zij wonen in Rapallo, een stad aan de Ligurische kust. Ik kom hier al mijn hele leven en het voelt altijd als thuiskomen. Zo is er één restaurant waar wij als familie elk jaar regelmatig naar toe gaan, en dat komt natuurlijk door het fantastische eten!
“Trenette di nero di sepia con frutti di mare e pesto”
Er is één gerecht wat er uit springt en wat ik eigenlijk altijd neem. En dat is een pasta gemaakt van inktvisinkt met zeevruchten en pesto. In één woord: Waanzinnig! En daarom leek mij het leuk om dit recept ook te delen met jullie, want dit wil ik niemand onthouden. De traditionele Italiaanse keuken op je bord dus. In Italië staat het gerecht op de kaart als “Trenette di nero di sepia con frutti di mare e pesto”. Een hele mond vol, maar om te smullen.
Een mogelijke tekst van 150 woorden is:
Ben je op zoek naar een authentiek Italiaans restaurant in Rapallo? Dan moet je zeker een keer naar Taverna Azzura gaan. Dit gezellige restaurant ligt aan de boulevard, met een prachtig uitzicht op de zee. Je kunt er genieten van heerlijke Italiaanse gerechten, bereid met verse en kwalitatieve ingrediënten. De smaken zijn puur en eenvoudig, zonder overbodige opsmuk. Je proeft de passie en de traditie van de Italiaanse keuken.
Of je nu zin hebt in een pizza, pasta, salade of vis, je vindt het allemaal op de uitgebreide menukaart. En vergeet niet om een lekker glas wijn of een verfrissend biertje te bestellen bij je maaltijd. Taverna Azzura is een restaurant waar je je meteen thuis voelt, dankzij de vriendelijke bediening en de gezellige sfeer. Het is een echte aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zwarte pasta met zeevruchten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Giet de pomodorini datterini af zodat je enkel de tomaatjes overhoudt.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het teentje knoflook voor een paar minuten.
- Voeg de zeevruchten mix toe en bak kort mee, blus vervolgens af met de witte wijn.
- Laat de wijn een beetje verdampen en voeg vervolgens de tomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout en laat voor 15 min zachtjes sudderen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met water en zout.
- Als de pasta klaar is schep deze dan in de pan met zeevruchten met een paar eetlepels kookvocht.
- Roer goed door en laat nog even voor een minuutje op zacht vuur koken.
- Als al het kookvocht verdampt is kun je de pasta serveren!
- ( Je kunt ook nog een langoustine en bijv extra inktvis toevoegen zoals je op de foto's van dit recept ziet. Deze laat je meegaren met de tomaatjes als je die toevoegt.)
- Heerlijk Happen!
Deze Blog “Zwarte pasta met zeevruchten” is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar highlights waar we al gestopt zijn:
We maakten samen ricotta, de kaas die geen kaas is…
Voor een lekker stukje Italiaans “Streetfood” heb je maar weinig ingrediënten nodig…
Bak jij deze heerlijke brosse crostata?
Of misschien wel deze focaccia!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!