Geschatte leestijd: 3 minuten
Bloemkool wordt hier thuis regelmatig gegeten. Mijn dochter vindt het erg lekker, maar let wel zonder opsmuk. Dus gewoon gekookte roosjes en een beetje zout erop en verder niks! Ik zelf zoek toch graag wat méér mogelijkheden met deze groente en die vind je in deze bloemkool crispy’s met pesto orzo. En eigenlijk is alles lekkerder met een fijn krokant jasje eromheen toch? Denk aan garnalen, of kipnuggets bijvoorbeeld. Mijn man die wél alles eet was dan ook aangenaam verrast en opperde gelijk dat dit wel vaker geserveerd mag worden. Dan weet je gelijk dat je goed zit met je recept en het op de website geplaatst kan worden. Geserveerd met verse pesto-orzo maakt bloemkool crispy’s met pesto orzo tot een heerlijk gerechtje. bloemkool recept uit de oven
Bloemkool crispy’s met pesto orzo
De olijfhout vijzel en de plank zijn twee cadeautjes die ik heb gekocht tijdens één van onze reizen naar Zuid-Frankrijk. Bij een bezoek aan een leuke Franse markt in een klein dorpje met het zonnetje op de bol stond daar een leuk kraampje met allerlei mooie olijfhouten artikelen.
En ook het peper en zoutstelletje komt uit Frankrijk. Het zijn die typische cicades die je de hele dag hoort om je heen. We troffen er vorig jaar één aan in de tuin en man wat een herrie maakt zo’n beestje! Het Franse peper- en zoutstelletje was een prachtige vondst, met delicate details die deden denken aan de serene Franse plattelandsstijl. De harmonie tussen de melodieën van de cicades en de rustieke charme van het Frans geïnspireerde tafelgerei zorgde voor een onvergetelijke ervaring.
Bij een heel leuk winkeltje in het prachtige TourTour kocht ik het setje. Ik kletste zo gezellig met die man daar dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen er niets te kopen. En zo staan ze nu gezellig bij mij in de keuken en kan ik ze gebruiken voor mijn foodfotografie.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkool crispy’s met pesto orzo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- ½ bloemkool in kleine roosjes
- 200 gr orzo
- 5 el verse pesto
- spekjes ( optioneel )
- 1 avocado
- 2 eieren - geklutst
- paneermeel
- 2 el Persillade (kruidenmix)
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Neem een bakblik erbij en bekleed met een stuk bakpapier. Zet een kom met de geklutste eieren klaar. In een andere kom doe je het paneermeel met de persillade. Ik gebruikte ongeveer een half pakje paneermeel.
- Kieper de roosjes in de kom met het ei en zorg dat er echt overal een laagje ei op zit. Daarna haal je ze stuk voor stuk door het gekruide paneermeel heen en leg je ze op het bakblik. Niet tegen elkaar aan maar gewoon los op het blik. Verwarm ondertussen je oven op 200 graden. Kwast voorzichtig olijfolie op de roosjes. Je kunt tegenwoordig ook flesjes olijfolie kopen met een spuitflesje, dit maakt het erg handig om de roosjes met olie in te spuiten.
- Bak de roosjes voor 25 tot 30 minuten mooi goudbruin in de oven.
- Intussen maak je een verse pesto ( recept onderaan deze receptkaart) en kook je de orzo. Wanneer de orzo gekookt is schep je de pesto erbij en mix je het geheel even.
- Snijd de avocado in mooie plakjes.
- Schep de orzo in de kommen en serveer met de avocado en de bloemkoolroosjes.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere dingen maken met bloemkool zoals bloemkool crispy’s met pesto orzo? Dat kan want ik heb nóg een paar lekkere recepten voor je:
- Een heerlijke warme bloemkoolsalade met gehakt.
- Bloemkoolpuree uit de oven met kaas.
- Of deze bloemkool-bolognese met basilicum.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
bloemkool recept uit de oven Bloemkool crispy’s met pesto orzo
Helemaal mijn ding dit