Estimated reading time: 4 minuten
Er zijn van die dingen die wat mij betreft niet kunnen ontbreken tijdens een BBQ. Een lekker stuk vlees natuurlijk, maar ook lekkere bijgerechtjes. Deze boterzachte maiskolf van de BBQ is er daar zeker één van. Ik maak al jaren mais van de bbq en zonder uitzondering gaan ze altijd op. Natuurlijk snijd ik de kolven in behapbare stukken want een hele maiskolf is misschien weer wat veel. Veel plezier met het maken dit maiskolf bbq recept.
Ook kun je door te variëren met de kruiden de mais een andere smaak geven, maar het basisprincipe blijft hetzelfde. Zijn deze maiskolven in folie heel gezond? Dat wellicht niet maar een maiskolf van de BBQ is wel verschrikkelijk lekker!
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Natuurlijk ben ik niet de enige die dit recept klaarmaakt! Maiskolven in aluminiumfolie van de bbq worden op zoveel verschillende manieren al jaren klaargemaakt. Je kunt ze bijvoorbeeld kruiden met boter, zout, peper, paprikapoeder of knoflook.
Of je kunt ze besmeren met mayonaise, limoensap, chilipoeder en kaas voor een Mexicaanse twist. Of je kunt ze serveren met een lekkere dipsaus naar keuze. Hoe je ze ook maakt, maiskolven in aluminiumfolie van de bbq zijn altijd een succes!
Een echte BBQ held wil ik mezelf niet noemen, maar eigenlijk kan er met dit recept voor boterzachte maiskolf van de BBQ niks misgaan. Het is een heel simpel recept, je hoeft alleen maar de maiskolven te koken en daarna te grillen op de BBQ. Mijn dochter is er ook dol op. Zij vindt de mais zo lekker dat ze er soms wel twee op kan. Wil je het ietsjes gezonder maken laat dan de extra roomboter achterwege want deze maakt hem wel erg lekker maar dus ook wat vetter. Je kunt ook wat kruidenboter of knoflookboter gebruiken voor een extra smaakje. Of je kunt de mais bestrooien met wat kaas of chilipoeder voor een pittige twist. Hoe dan ook, deze boterzachte maiskolf van de BBQ is een echte aanrader!
Natuurlijk kun je de maiskolven in aluminiumfolie nog meer smaak geven door ze te serveren met een lekkere saus, of strooi eens wat Parmezaanse kaas erover en laat dit lekker smelten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 maiskolven
- 50 gram roomboter
- olijfolie
- 2 el Persillade kruidenmix
Kruiden en specerijen
- versgemalen peper
- zeezout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook of stoom de kolven voor een minuutje of 20. Hierdoor zijn ze eigenlijk al gaar maar de "magic" gebeurt natuurlijk op de BBQ.
- Scheur een aantal blaadjes aluminiumfolie van de rol af. Ik gebruik er altijd twee per maiskolf.
- Snijd de twee maiskolven na het koken of stomen door het midden. Leg de beide helften op het aluminiumfolie en giet er een beetje olijfolie over. Bestrooi rondom met zeezout en de kruiden. Leg er 25 gram boter op en vouw het dicht tot een pakketje. Herhaal met de andere maiskolf.
- Leg de pakketjes op de BBQ, let op niet direct boven de kolen , maar op indirecte hitte anders verbranden ze in het pakketje.
- Na een 20/30 minuutjes haal je ze eraf en steek je prikkertjes erin zodat je ze makkelijk kunt opeten.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere bijgerechtjes voor bij je BBQ? Probeer één van deze maar eens:
De beroemde saus van Buurman Marco, hij wordt nog eens wereldberoemd 😉
Deze gekruide aardappelspiesjes van de bbq.
En deze kreeft met kruidenboter is ook echt een topper!
Boterzachte maiskolf van de BBQ
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Het is BBQ weer.
Kom maar opm
Erg lekker, ik had zo’n 5 minuten kolf van de AH. Niet voorgekookt alleen half uurtje indirect.
Heerlijk met die gekruide boter. Standaard bij elke BBQ bij ons.
Heerlijk deze mais. Mag van mij elke BBQ er bij.