Carnaval Kartoffel salade
Tijdens Carnaval wordt er veel gedronken dus moet er ook goed gegeten worden. Een goede bodem leggen zullen we maar zeggen. Overigens maak dat niet zo heel veel uit om niet dronken te worden want alcohol in je bloed blijft alcohol ook al eet je goed! Wel kun je deze salade een paar dagen goed houden in je koelkast dus dat scheelt wel met koken tijdens het feesten. Trek je koelkast maar open en je kunt gelijk aan tafel. Je kunt dit ook eten bij mijn andere carnavals recept: het zoervleisj. Natuurlijk is dit er weer één in de categorie snel en makkelijk op tafel. Snel aan de slag met deze heerlijke Carnaval kartoffel salade. kartoffelsalade recept
En zo maak je de Carnaval Kartoffel salade:
-Schil eerst de aardappel en doe ze in een pan en voeg hier wat zout aan toe. Kook vervolgens de aardappels in twintig minuten gaar.
-Terwijl de aardappels aan het koken zijn maken we de dressing voor de salade. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Pak een kom erbij en doe hierin de mayonaise en de zure room. Voeg daarna de uisnippers en de vers gehakte peterselie toe en roer het geheel goed door elkaar tot je een mooie gladde mix hebt.
-Als de aardappels gaar zijn gekookt giet je ze af en snij je ze gelijk in blokjes en voeg je ze vervolgens aan de kom toe. Met een grote lepel meng je het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
-Snij ten slotte de bosuitjes in ringetjes om de salade mee te garneren.
Carnaval Kartoffel salade
Serveer de salade bij een lekker stukje vlees en daarna snel weer de kroeg in om met je vrienden in polonaise alle Carnavals krakers mee te zingen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Carnaval Kartoffel salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil eerst de aardappel en doe ze in een pan en voeg hier wat zout aan toe. Kook vervolgens de aardappels in twintig minuten gaar.
- Terwijl de aardappels aan het koken zijn maken we de dressing voor de salade. Pel de ui en snipper deze heel fijn. Pak een kom erbij en doe hierin de mayonaise en de zure room. Voeg daarna de uisnippers en de vers gehakte peterselie toe en roer het geheel goed door elkaar tot je een mooie gladde mix hebt.
- Als de aardappels gaar zijn gekookt giet je ze af en snij je ze gelijk in blokjes en voeg je ze vervolgens aan de kom toe. Met een grote lepel meng je het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Snij ten slotte de bosuitjes in ringetjes om de salade mee te garneren.
Vind je de Limburgse kartoffel salade een aanrader? Probeer dan ook eens onderstaande recepten
Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Zomers kersen toetje met crumble
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kartoffelsalade recept