Geschatte leestijd: 4 minuten
Kerst, dat betekende vroeger een diner met cranberrysaus, aardappeltjes, spruitjes en een fijn stukje vlees. Veelal wild want dat hoorde volgens mijn vader wel bij de kerst. Het ene jaar een paar heerlijke fazantenpootjes en dan weer een stukje konijn of hazenbout. Helaas is mijn vader me deze herfst ontvallen en zullen deze diners tot iets van het verleden behoren. Mijn moeder is echter niet zo van het wild, en dus kreeg ik uit haar vriezer de stukjes wild die mijn vader al had klaarliggen voor het diner van dit jaar. Met liefde en een traan in mijn ooghoek heb ik in bier gestoofde hazenbout gemaakt en geproost op zijn leven! Hazenbout braden met puree en zuurkool. klassieke hazenbout recept
In bier gestoofde hazenbout
Het belangrijkste ingrediënt voor een goede stoof zoals In bier gestoofde hazenbout, is: tijd! Zo ook voor deze in bier gestoofde hazenbout. Hoe langer hoe beter, en op een lekker laag pitje. Vroeger zette mijn vader ze op een petroleum stelletje en stond het uren en uren te pruttelen. In deze tijd van haast, snel snel klaar en aan tafel lijkt de stoofpot een beetje uit de gratie te vallen, maar daar doe ik dus niet aan mee!
Ik heb al een aantal keer bij hele fijne stoof-events kunnen zijn. Wil je wat meer lezen over hoe te bereiden, en met welk vlees? Neem even de tijd en lees eens dit blogartikel wat ik daar over schreef. Geniet van de In bier gestoofde hazenbout met kastanje champignons. Hazenbout braden met puree en zuurkool.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
In bier gestoofde hazenbout
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 2 hazenbouten
- 150 gr kastanje champignons
- 150 gr gerookte spekblokjes
- 1 flinke tak tijm
- 1 flesje Guinness bier
- 1 pot wildfond 400 ml
- 3 sjalotten
- 2 laurierblaadjes
- zout
- peper
- 3 tenen knoflook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zorg dat je bouten op kamertemperatuur zijn. Bestrooi ze met peper en zout en braad ze aan in een koekenpan.
- Snijd de sjalot fijn, de champignons in kwarten en de knoflook in kleine stukjes.
- Haal de bouten uit de koekenpan en leg ze in de stoofpan.
- Snel en op hoog vuur in het vet in de koekenpan bak je de sjalot en spekjes, de champignons en knoflook. Schep alles uit de pan bij de bouten in de stoofpan.
- Giet hier het bier, en de wildfond bij en zet op een sudderpitje. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe en doe de deksel op de pan. Laat rustig twee uur sudderen.
- Na de twee uur schep je het vlees met de champignons en de spekjes uit de pan in een kom, dek af en laat op warmhoudstand in je oven staan.
- Zeef de saus die in de pan is overgebleven, hier maak je een fantastische jus van door hem na het zeven tot ⅓ in te laten koken op hoog vuur.
- Serveer de hazenbout met bijvoorbeeld een lekkere puree en giet er wat van de jus bij.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere stoofpotten zoals in bier gestoofde hazenbout? Dat kan want daar heb ik er genoeg van! Hier een kleine selectie:
- Deze heerlijke kippendijen in port-vijgensaus.
Pittige runderstoof met zoethout.
Kalfsstoof in dragonsaus, een favoriet van mij.
Of deze spicy pompoen chili con carne.
- Of deze hartverwarmende kippenstoof met pruim.
- Maar ook deze karbonade uit de römertopf is top.
Normaal gezien geef ik hier maar drie opties voor andere recepten, maar omdat ik echt héél veel stoofjes heb krijg je er hier nóg drie als alternatief op de In bier gestoofde hazenbout!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
klassieke hazenbout recept
Heerlijk binnenkort weer kerst!
Prima recept alleen niet helemaal volledig: wanneer komen de spekjes precies in het spel?
Hi Georg, dank goed gezien, die bakje mee in stap 4 , ik heb het toegevoegd. Veel plezier met koken, gr Francine
Echt een heerlijk gerecht voor de kerst
Prachtig stukje vlees