Geschatte leestijd: 4 minuten
Eigenlijk ben ik meer een vlees-eter dan een vis-eter. Maar de laatste tijd ben ik wat meer met vis aan het koken. En dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus was erg lekker. Je hebt er niet super veel ingrediënten voor nodig en ook de kooktijd is redelijk kort. Ideaal dus om snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten. kabeljauw kabeljauwhaasje met groenten recept. Snel aan de slag met de kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus
Ietsje minder gezond zoals bij dit recept zijn de frietjes maar die kun je ook vervangen door zilvervliesrijst of een gebakken aardappeltje. De zeekraal is lekker zout van smaak en geeft het gerecht nèt even wat meer smaak. Snel aan de slag met de kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus.
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Zeekraal is een groente die groeit in zoute gebieden, zoals aan de kust of in de duinen. Het heeft een knapperige en zilte smaak die goed past bij visgerechten. De zeekraal die we in dit recept met Kabeljauwhaas gebruiken is vrij zout van zichzelf. Pas dus een beetje op met het gebruik van zout in dit gerecht. Je wilt natuurlijk niet dat je een zoute hap aan het eten bent.
Proef daarom eerst even voordat je extra zout toevoegt. Zeekraal is vrij gemakkelijk een week in je koelkast te bewaren. Je kunt het in een plastic zakje of bakje doen en af en toe even spoelen met water. Je kunt zeekraal rauw eten of kort koken, bakken of wokken.
Omdat we zeker niet het hele bakje gebruiken kun je de de overgebleven takjes bij een ander gerecht gebruiken. Een fijn recept hiervoor is bijvoorbeeld bij mosselen of in een lekkere zalmsalade.
Tips voor wat variatie bij dit kabeljauwhaasje met mosterdsaus:
Op de foto bij dit recept zie je Franse frietjes afgebeeld. Als je het gerecht wat gezonder wilt maken, kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld zilvervliesrijst toe te voegen. Door de zilvervliesrijst te stomen en te kruiden met wat verse kruiden, zoals bieslook of peterselie, geef je het gerecht een heerlijke smaak. Daarnaast is zilvervliesrijst rijk aan vezels en voedingsstoffen, wat het een gezonder alternatief maakt voor de frietjes. Probeer het eens uit en geniet van een gezondere maaltijd!
-Ook heel lekker is gewoon een gebakken aardappeltje, maar een beetje aardappelpuree zou ook niet bij misstaan bij het kabeljauwhaasje in de oven met mosterdsaus.
-Wil je de saus een wat scherpere smaak geven voeg dan nog een extra eetlepel mosterd toe aan de saus.
Kabeljauwhaasje met mosterdsaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 stukjes kabeljauwhaasje
- 250 gram wortelen
- 1 grote prei
- 1 bakje zeekraal
- 100 ml kookroom
- 150 ml groentenbouillon
- boter (bijv roomboter om in te bakken)
- 2 tl maizena
Kruiden en specerijen
- zout
- 4 el peterselie - fijn gesnipperd
- peper
- 1 el Franse mosterd
- 1 el grove mosterd
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Schrap de wortels schoon en maak de prei schoon. Snij ze beide in plakjes.
- Neem een koekenpan erbij en doe hier wat boter in. Bak op een laag vuurtje de groenten wat aan en schenk dan de bouillon er bij. Breng het op smaak met wat versgemalen peper. Doe een deksel op de koekenpan en laat het geheel een minuut of 5 stoven.
- Neem een kom erbij en doe hierin de kookroom, de 2 soorten mosterd en de peterselie en 2 theelepels maizena. Mix het geheel tot een gladde saus.
- Pak een ovenschaal erbij en vet deze met boter in. Strooi wat peper en zout op de kabeljauwhaasjes. Haal het deksel van de koekenpan en schenk hier de helft van de saus bij. Schep de groente met saus in de ingevette ovenschaal.
- Leg de vis op de groentemix giet de rest van de saus erover en dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie.
- Zet de schaal in de oven voor 20 minuutjes tot de vis gaar is. De laatste 5 minuten kun je het folie er af halen.
- Ondertussen bak je in een koekenpan een aantal takjes zeekraal met een beetje olie voor een minuut of 3.
- Haal ten slotte de schaal uit de oven en serveer met de zeekraal.
Heb jij ook zo genoten van kabeljauwhaas met mosterdsaus en wil jij nog meer lekkere gerechten maken met kabeljauw in de hoofdrol? Probeer eens deze:
Nog meer recepten zoals kabeljauwhaas met mosterdsaus?
Meer inspiratie voor leuke recepten die eventueel niet op mijn website staan? Kijk eens op de site van Girls Who Magazine, leuke artikelen, goede hotspots en nog veel meer leuks.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kabeljauw kabeljauwhaasje met groenten bakken recept
Lekkerrrrr
Gerda Roeters
Doe mijn maar spaghetti met saus.
Mm mm heerlijk
Toch maar kookeiland aan ome Jos vragen
Johan Dekker Den daar staat ook een leuk recept van online! Spaghetti in een gehaktbal erg leuk èn lekker!
erg lekker
Dankje
Ik vind het erg lekker.
Gewoon plukken hier in de zomer.
Nee. En nog leuk ook
Nee. En nog leuk ook
Kom rustig langs in de kop van Noord Holland
Goed idee, maar alleen in de zomer dus?
Ja zo ongeveer in mei. Dan plukken we weken achter elkaar.
Marion van den Heuvel-Coenraads
Hoe smaakt zeekraal lijkt t op zeewier?
Zeekraal is wat harder, knapperig zeg maar, ik vind het erg lekker
Oké waar koop ik dat
Wendy Hagman gewoon bij de visboer of bij de Appie , in het visvak
Dank je wel
Lekker zilt
Zeker, maar wel met mate anders is het wel een mond vol zout
Favoriet bij al mijn vis …..
Wat een super leuk recept! Ik eet eigenlijk nooit kabeljauw, terwijl het zo lekker is. Ik ga dit recept een uitproberen!
Kiki
https://girlswhomagazine.nl/
De echte persoon!
De echte persoon!
Dat is idd zonde hoor, dit is een erg lekker recept, veel kookplezier, gr Francine
Kabeljauw is mijn favoriete vis om te bakken
wauw wat is dit lekker!
Heerlijk en makkelijk te maken.
Vis was nog rauw na 20 minuten
Overheerlijk ! En ook mijn kinderen lusten het.
Waauw wat lekker zeg!
Vraagje, betreft kabeljauw met prei,wortels en mosterdroomsaus.Doet u de kookroom er zo bij of laat u die inkoken want u schrijft alleen over de bouillon erbij doen maar niet duidelijk wat met de mosterdroomsaus?
Mvg,
Ilse
Hi Ilse, In stap 4 van het recept maak je de roomsaus die je in stap 5 en 6 giet je deze saus in de ovenschotel erbij. Nadat de vis klaar is schep je die met de groenten en vis uit de ovenschotel. Hopelijk heb ik je zo geholpen? Gr Francine
Beste is het de bedoeling van de bouillon met kookroom en mosterd samen te koken want dat staat er niet bij ?
Mvg,
Ilse
De echte persoon!
De echte persoon!
Top recept, in plaats van kabeljauw heb ik koolvis gebruikt, ook lekker, en heb ik ook nog wat aardappel blokjes toegevoegd.