Knapperige Kaasuienkruier
Geschatte leestijd: 3 minuten
Vroeger mochten we op zaterdag bij de bakkerij op de hoek bij mijn ouders altijd een kaasuienkruier kopen. Deze verwarmden we dan op zondagochtend en werd dan met veel smaak opgegeten. Natuurlijk is het niet heel ingewikkeld om deze zelf te maken en dat deed ik dan ook. Ik vergat er een recept van uit te schrijven maar werd gelijk door mijn trouwe volgers terug gefloten! Ik heb een heerlijke kaasuienkruier afgebakken volgens dit kaas ui brood uienbrood recept
Of ik toch even de moeite wilde nemen om dit wél met jullie te delen. En daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen dus zonder verder onthaal: Knapperige kaasuienkruier. Nu kunnen jullie zelf de keuken induiken en deze klassieker bakken.
De kaasuienkruier is een traditioneel Nederlands broodje, bekend om zijn heerlijke combinatie van kaas en uien. Dit hartige gebakje wordt vaak gegeten als tussendoortje of lunch. Het bestaat uit een zachte, luchtige deegbasis die wordt bestrooid met geraspte kaas en fijngesneden uien, waarna het geheel wordt gebakken tot een goudbruine, knapperige korst ontstaat. De smaken van de gesmolten kaas en de licht gekarameliseerde uien vullen elkaar perfect aan.
Als ze mooi gebakken zijn haal je ze uit de oven
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Knapperige Kaasuienkruier
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1/2 pak Koopmans witbrood mix
- 1 witte ui - Groot of 2 kleinere
- 150 gram geraspte kaas
- 1 fles zwartebonen saus van Lee Kum Kee
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem het pak Koopmans witbrood mix erbij en doe de helft in een grote kom. Voeg hier 137 ml lauw-warm water en 10 gram roomboter op kamertemperatuur aan toe en mix het geheel met deegmixers tot een deegbal.knapperige kaasuienkruier
- Kneed met hand nog even tot een mooie bal en doe deze terug in de kom en dek deze af met vershoudfolie voor 10 minuten. Na deze 10 minuten haal je de gerezen bal eruit en verdeel je het in twee helften. Kneed deze tot rechthoekige delen en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg hier een vochtige theedoek over en laat het deeg nu nogmaals 45 minuten rijzen. ( op kamertempetatuur).
- Als de 45 minuten voorbij zijn pak je een deegroller erbij en rol je het deeg uit tot twee rechthoekige kruiers van zo’n 15×25 cm.
- Pel de ui en snij deze door het midden, snij er vervolgens dunne halve ringen van. Deze bak je in een koekenpan tot ze glazig zijn.
- Één van de kruiers smeerde ik in met de zwartebonen saus voor wat variatie. Hier zou je ook rode of groene pesto voor kunnen gebruiken. Verdeel de uienringen over de kruiers en strooi er als laatste de geraspte kaas overheen.
- Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten tot de bovenkant bruin begint te kleuren.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Knapperige Kaasuienkruier? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Italiaanse bruschetta pesto of parmaham
De Paris Brest uit de keuken van Roos
Tomaten basilicum soep met ciabatta
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Kaasuienkruier afbakken kaas ui brood uienbrood recept
Dit is zoooo lekker!
Kan ik hier ook bladerdeeg voor gebruiken ipv deeg.
Super lekker dit