Geschatte leestijd: 3 minuten
Er zijn van die kruidenpotjes die je opentrekt en dan die geur! Natuurlijk blijft mijn eigen favoriet de persillade, maar ik gebruik tegenwoordig ook veel de ras-el-hanout. Hier kunnen tot wel twintig verschillende specerijen in verwerkt worden. Een heerlijke mengelmoes van smaken die tezamen je gerecht dus een knaller aan smaak geven. Wel een beetje oppassen met de hoeveelheid want je kunt natuurlijk flink uitschieten. Recept koude pompoensalade met feta
De laatste tijd komen er een flinke hoeveelheid recepten met pompoen op mijn website terecht en dat heeft een reden. Veelal omdat ik de pompoen gewoon heel lekker vind, maar ook omdat ze vaak zo groot zijn en ik dan restjes overhoud. Zo ook in dit geval, en er was gelukkig precies genoeg over om er deze fijne kruidige pompoensalade met feta mee te maken.
Kruidige pompoensalade met feta
Naast pompoen heb ik ook twee verschillende soorten fruit verwerkt in deze salade. De granaatappelpitjes en gedroogde cranberry’s. Wist je dat de granaatappels groeien aan een struik en niet aan een boom? En de handgranaat is óók naar de granaatappel vernoemd, de reden daarvoor mag duidelijk zijn. Het is een flink ingewikkelde vrucht om te pellen en alle zaadjes eruit te wippen.
Maar hij is wel heel lekker zoet. Gelukkig kun je tegenwoordig ook bakjes met de pitjes al gepeld uit de vrucht kopen in de supermarkt. Maar je zou het eigenlijk eens gewoon zelf moeten doen, schort aan en rustig helemaal leeg maken. Een heel mindfull werkje 😉
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidige pompoensalade met feta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gr pompoenblokjes
- 200 gr spinazie
- 50 gr feta - gebrokkeld
- 50 gr gedroogde cranberry's
- 4 el granaatappelpitjes
- 1 el ras-el-hanout
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de pompoen ( Gebruik je blokjes uit het versschap dan hoeft dat niet) snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
- Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in, bak de pompoen gaar in een minuutje of 15. Bestrooi tijdens het bakken met de ras-el-hanout.
- Neem een grote kom erbij en doe hierin eerst de spinazie.
- Wanneer de pompoen gebakken is laat je hem heel even afkoelen in de koekenpan en dan schep je de blokjes in de kom op de spinazie.
- Maak de salade af met de rest van de ingrediënten.
Jij dus ook zo gek op pompoen zoals Kruidige pompoensalade met feta? Hier heb je nog een aantal recepten die je echt eens moet maken:
Deze heerlijke pittige pompoen hummus.
Of deze geweldige lekkere pompoen chili con carne.
En bak op zondagochtend eens deze pompoenkaneel rolletjes.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Recept koude pompoensalade