Geschatte leestijd: 4 minuten
Laatste tijd zag ik overal bloemkoolsteaks voorbij komen en dat zag er best lekker uit. Maar er zijn nog wel meer groenten die zich lenen om lekker te bakken. En daar is de pompoen een goed voorbeeld van. Enorm gestegen in populariteit en volop te verkrijgen. In dit recept gebruik je alleen het “hals gedeelte” van de flespompoen, wat betekent dat je met de rest die overblijft bijvoorbeeld een lekker soepje kunt maken. Maar nu eerst aan de slag met deze heerlijke kruidige pompoensteaks. pompoen recept
“Pompoen” is de Nederlandse term voor “pumpkin” in het Engels. Pompoenen worden veel gebruikt in de herfst, vooral rond Halloween en Thanksgiving, voor decoratie en koken. De meest voorkomende soort pompoen is de oranje ronde pompoen, maar er zijn ook andere soorten, zoals de groene kabocha pompoen en de langwerpige spaghetti pompoen. Pompoenen worden vaak gebruikt in gerechten zoals soepen, stoofschotels, en taarten.
En zo maak je de Kruidige pompoensteaks:
We beginnen met de pompoen, snij het gedeelte van de hals van de pompoen. De onderkant kun je dus bewaren voor een ander recept.
Met een aardappelschilmesje schil je de pompoen, snij daarna de pompoen in dikke plakken van een cm of twee.
Neem je koekenpan erbij, je kunt ze ook in een grillpan bakken. Verwarm deze en doe er wat olijfolie in. Bak de steaks en draai ze regelmatig om. Na een minuutje of 10 prik je voorzichtig met je mes erin om te kijken of ze zacht zijn.
Maak de knoflooktenen schoon en snij ze door het midden. Voeg ze toe aan de pan samen met wat takjes tijm. Als je extra smaak wilt geven aan de steaks kun je ook een kruidige olijfolie gebruiken. Voeg de roomboter toe aan de pan en schep met een lepel de roomboter/olijfolie over de pompoen heen.
Kruidige pompoensteaks
Stop zodra de roomboter bruin begint te worden. Breng de steaks op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Serveer met een lekkere groene salade .
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kruidige pompoensteaks
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 grote flespompoen - met lange hals
- een aantal tenen knoflook
- zeezout
- vers gemalen peper
- extra vergine olijfolie
- 30 gram roomboter
- verse tijmtakjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de pompoen, snij het gedeelte van de hals van de pompoen. De onderkant kun je dus bewaren voor een ander recept.
- Met een aardappelschilmesje schil je de pompoen, snij daarna de pompoen in dikke plakken van een cm of twee.
- Uit één stuk van de hals kun je 3 of 4 plakken snijden.
- Neem je koekenpan erbij, je kunt ze ook in een grillpan bakken. Verwarm deze en doe er wat olijfolie in. Bak de steaks en draai ze regelmatig om. Na een minuutje of 10 prik je voorzichtig met je mes erin om te kijken of ze zacht zijn.
- Maak de knoflooktenen schoon en snij ze door het midden. Voeg ze toe aan de pan samen met wat takjes tijm. Als je extra smaak wilt geven aan de steaks kun je ook een kruidige olijfolie gebruiken. Voeg de roomboter toe aan de pan en schep met een lepel de roomboter/olijfolie over de pompoen heen.
- Als je ze in een grillpan bakt krijgen ze een mooi patroon.
- Stop zodra de roomboter bruin begint te worden. Breng de steaks op smaak met zeezout en vers gemalen peper
Wil je meer recepten uitproberen zoals Kruidige pompoensteaks? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pompoen recept Kruidige pompoensteaks
Kun je de pompoen steak ook in een wafelijzer bakken?
H, nee dat lijkt me geen goed idee haha, maar je mag het altijd proberen. ik zou ze dan eerst even koken om het vruchtvlees wat zachter te maken. Heel veel succes met dit project, laat me vooral weten og het gelukt is!! gr Francine