Estimated reading time: 3 minuten
Pittig? Jawel jullie hebben me al vele malen horen zeggen dat ik helemaal niet zo van pittig eten ben. Maar zo nu en dan waag ik me er eens aan, zeker als een recept het wel kan hebben. En misschien begin ik er een beetje aan te wennen, wie zal het zeggen. Bij een dipje als deze lekker pittige pompoen hummus kan hij dat prima hebben. Overigens ook nog eens kinderlijk eenvoudig te maken, en tijdens het maken bedacht ik me dat ik dat veel te weinig doe. Tegenwoordig kun je al zoveel verschillende smaken en merken hummus in de supermarkt kopen dat we onze fantasie daarmee een beetje op stil zetten. Wat eeuwig zonde is, want dat vind ik nou zo heerlijk aan recepten verzinnen. Lekker je creativiteit erin kwijt, en smaken uittesten en proberen.
Lekker pittige pompoen hummus
De herkomst van de kikkererwt is te vinden in het oude Anatolië. Ofwel klein Azië dat een deel van Turkije beslaat. Het gebied op zich is niet bepaald klein te noemen met ruim 756.000 vierkante kilometer. Uitrekkend van de Egeïsche zee tot aan de zee van Marmara, en de zwarte zee. De erwtjes worden al ruim 8000 jaar gekweekt en zijn vanhieruit verspreid over India, Marokko, Iran en zelfs in Australië.
Kikkererwten bloeien en groeien het best in een tropisch klimaat, met juni en juli als piekmaanden. Het Levantgebied, dat bekend staat om zijn vegetarische keuken, maakt kikkererwten tot een populaire vleesvervanger. Deze peulvruchten zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar bieden ook vezels en mineralen, waardoor ze een waardevolle aanvulling zijn op elk dieet. Van salades tot soepen, stoofschotels en zelfs hummus, de veelzijdigheid van kikkererwten maakt het eenvoudig om te genieten van zowel hun smaak als voedingsvoordelen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Lekker pittige pompoen hummus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten - 400 gram ( uitlek gewicht 250 gr )
- 250 gr pompoenblokjes (gekookt)
- 2 tenen knoflook
- 3 el tahin
- 1 citroen
- olijfolie
- 1 tl zeezout
- 1 tl chilipoeder
- ½ tl gerookt paprikapoeder - + extra voor garneren
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook eerst de pompoenblokjes tot ze zacht zijn. Giet ze af en laat even afkoelen.
- Laat het blik kikkererwten in een vergiet uitlekken.
- Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de pompoenblokjes en de kikkererwten. Voeg hier de knoflook, tahin, het zout, de kruiden en specerijen, het sap van 1 citroen en 6 el olijfolie aan toe. Draai op hoge snelheid tot een gladde massa. Is het te droog naar je zin voeg dan nog wat extra olijfolie toe.
- Schep het geheel in een kom en garneer het met wat extra olijfolie, paprikapoeder en bijvoorbeeld wat zwarte sesamzaadjes.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere dipjes proberen zoals Lekker pittige pompoen hummus? Dat kan maak ook maar eens één van de volgende:
- Deze heerlijke velderwtjes&kikkererwten hummus.
- Of deze heerlijke dip van buurman Marco, zijn geheime recept.
- Maar ook deze homemade kruidenboter smeert lekker weg.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pompoen is mijn favoriet