Estimated reading time: 3 minuten
Salades zijn een eindeloze bron van inspiratie. De hoeveelheid verschillende groenten of fruit die je ervoor kunt gebruiken is enorm. Sommige mensen zijn niet zo fan van het gebruik van fruit in een hartig gerecht maar ik hou ervan. De minneola’s in deze minneola salade met uitgebakken spekjes zijn super sappig en lekker zoet. Wist jij dat deze vrucht een kruising is tussen een grapefruit en een mandarijn? Hou je dus niet zo van de wat bittere smaak van de grapefruit dan is dit een ideale vervanger daarvoor. mineola salade
De schil komt heel makkelijk los van de vrucht en hij is daardoor ook nog eens makkelijker te pellen dan de grapefruit. Omdat deze vrucht zo sappig is heb ik de dressing super basic gehouden in deze salade. We kiezen voor alleen een beetje olijfolie. Wél van goede kwaliteit natuurlijk!
Minneola salade met uitgebakken spekjes
In dit gerecht gebruiken we maanzaad. In Nederland tref je deze vooral aan op brood. Grappig weetje over deze zaadjes is dat ze sporen bevatten van de actieve stoffen in opiaten. ( Zo wordt heroïne ook gemaakt van papaverbollen). No worries je gaat niet gek doen van een paar maanzaadjes 😉 , maar zou je een uitgebreide drugstest doen dan slaat deze dus wél aan als je maanzaadjes hebt gegeten…
De keuze voor een olijfolie als dressing is gemaakt omdat de minneola zelf al heel sappig zijn. Als je er nog meer dressing overheen zou doen ben ik bang dat het een te natte salade zal worden. Ik koos voor een extra vergine olijfolie. Hierin kun je natuurlijk variatie aanbrengen door bijvoorbeeld een walnoten of andere soort olie te gebruiken.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Minneola salade met uitgebakken spekjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 minneola's
- 100 gram spekjes
- 1 handvol amandel snippers
- 3 el granaatappelpitjes
- olijfolie
- 1 el maanzaad
- 1 zak rucola
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de koekenpan erbij en rooster hier eerst kort het amandelschaafsel in. Schep ze op een schoteltje zodra ze lichtbruin kleuren en laat afkoelen tot gebruik.
- Voeg de spekjes toe aan de koekenpan en bak deze tot ze lekker krokant zijn. Laat ze in een vergiet boven een schaaltje even uitlekken.
- Pel de minneola en verwijder de witte velletjes van de buitenkant. Snij de minneola in plakjes en halveer deze.
- Neem de borden erbij en verdeel hier de rucola over. Leg de minneola erop en druppel wat olijfolie over de hele salade.
- Maak de salade af door het amandelschaafsel, de pijnboompitten, de spekjes en het maanzaad erop te strooien.
Nog meer lekkere salades waarin ik fruit verwerkt hebt zoals Minneola salade met uitgebakken spekjes? Probeer eens één van deze:
Deze lauwwarme krieltjes salade met gegrilde perzik.
Of deze zoete Caribische koolsalade .
Ook erg lekker is deze stoofpeertjes salade met morbier kaas.
Minneola salade met uitgebakken spekjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
mineola salade
Een lekkere salade met een beetje zomergevoel