Estimated reading time: 3 minuten
Droom je van een restaurantwaardige risotto die je gewoon thuis kunt maken? Dit recept voor romige oesterzwam risotto krijgt een unieke Franse twist door het gebruik van verfijnde truffelmosterd. Een perfecte combinatie van Italiaans comfort food en Franse elegantie, klaar om indruk te maken bij elke maaltijd. Ontdek hoe je deze smaakvolle paddenstoelenrisotto met gepofte tomaatjes zelf op tafel zet

Ik kocht tijdens onze vakantie in Frankrijk een potje heerlijke truffelmosterd bij Maille mosterd. Toen ik hem daar in de winkel proefde dacht ik al: Hier moet ik wat lekkers mee gaan maken. En wat beter dan zo’n zachte mosterd te verwerken in een heerlijke romige risotto? Dit recept oesterzwam risotto met truffelmosterd heeft het beste van de Italiaanse keuken en de Franse keuken. Mosterd kent een hele lange historie die eeuwen terug gaat. De Franse stad Dijon had in de 13e eeuw het monopolie op mosterd.

De mosterd was zeer geliefd bij de Paus. Hij benoemde zijn neef tot “Grand Moutardier du Pape”. Helaas voor Dijon is er geen AOC keurmerk op de mosterd, deze Dijonmosterd mag dus ook elders gemaakt worden. In Nederland kennen we natuurlijk de Zaanse mosterd en de grove mosterd.
Romige Oesterzwam Risotto met Truffelmosterd en Gepofte Tomaatjes

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Romige Risotto met Oesterzwam, Truffelmosterd & Gepofte Tomaatjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 250 gram arborio rijst
- 10 trostomaten aan de tros
- verse platte peterselie - ca. 15g
- 1 bakje oesterzwammen - ca. 200-250 gram
- 1 zakje parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook - fijn gehakt
- 1 ui - gesnipperd
- 3 theelepels truffelmosterd
- 1 scheutje kookroom - ca. 50-75 ml
- 150 ml witte wijn
- 1 liter bospaddestoelenboullion
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst van twee tabletten bospaddestoelenboullion een bouillon. Zet deze apart tot we hem straks gaan gebruiken.
- Snipper dan de ui en hak de knoflookteen fijn. Pak een koekenpan met hoge rand en dikke bodem erbij en doe hierin een scheutje olijfolie. Fruit de ui aan en voeg de knoflook toe. Daarna de rijstkorrels en bak deze even 3 minuutjes mee.
- Schenk daarna de witte wijn erbij en roer het helemaal door de rijst, laat de rijst nu op laag vuur het vocht opnemen. Vervolgens schep je elke keer een soeplepel met bouillon erbij tot deze is opgenomen door de rijst. Roer het rustig door.oesterzwam risotto met truffelmosterd
- Verwarm je oven voor op 200 graden en pof de tomaten door er wat olijfolie en daarna peper en zout overheen te strooien. Ik legde ze op een bakpapier zodat je bakblik niet vies wordt. Ze hebben ongeveer 10 minuutjes nodig.
- Terwijl je rijst dus langzaam zacht aan het worden is snij je de oesterzwammen in smalle reepjes en bak je ze goudbruin in een andere koekenpan.
- Proef of de rijst bijna gaar is (al dente). Voeg dan de gebakken oesterzwamreepjes, de kookroom, de geraspte Parmezaanse kaas en tot slot de truffelmosterd toe. Roer alles goed door en laat nog 1-2 minuten zachtjes meewarmen tot de risotto smeuïg is. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Wil je meer recepten uitproberen zoals Oesterzwam risotto met truffelmosterd? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Romige orzo risotto met pompoen
Risotto balletjes met Hollandse garnalen: een verrassende snack
Risotto ai frutti di mare met arborio rijst
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijke risotto versie