Estimated reading time: 3 minuten
Zelf zeevruchten op de bbq bereiden is helemaal niet ingewikkeld. Het ziet er altijd wel indrukwekkend uit als je een terrasje op loopt en je ziet die plateau’s bij je buren geserveerd worden. En had je je bestelling al gedaan dan krijg je vaak spijt van je keuze, en denk je had ik nou maar besteld wat zij op hun tafeltje hebben. Wel, ik geef je hier het recept voor deze op de bbq gegrilde zeevruchten schotel en daarmee is dat gevoel verleden tijd.
Jij serveert hem straks als een ware chef uit en laat dan het applaus maar komen. Ok ik draaf een beetje door maar ik wil je alleen maar geruststellen dat dit soort plateau’s echt niet alleen maar door chef’s bereid hoeft te worden. Aan de slag dus!
Op de bbq gegrilde zeevruchten schotel
Ook bij dit recept voor op de bbq gegrilde zeevruchten schotel is er één waar je heel makkelijk mee kunt variëren. Je kunt het beste even naar je visboer gaan en daar je eens goed laten voorlichten. En eventueel op voorhand bestellen. Niet alles is zomaar op voorraad en je wilt wel graag alles in één keer kopen.
Daarbij zijn we natuurlijk ook afhankelijk van de vangst van het seizoen! De zee geeft ons wat hij ons geeft op de momenten dat het hem uitkomt natuurlijk. Dit betekent dat ons aanbod kan variëren en afhankelijk is van de grillen van de natuur. Soms is de oogst overvloedig, terwijl deze op andere momenten schaarser kan zijn.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Op de bbq gegrilde zeevruchten schotel
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Zet eerst je bbq aan zodat hij goed verhit is als we zo aan de slag gaan.
- De gekookte kreeft hak je met een heel scherp mes door het midden. Dit doe je door het mes tussen zijn kop en rug te zetten en dan in een horizontale lijn met een ferme "tjak" het mes er doorheen te duwen. Eerst de kop en dan de staart. Dan is hij door het midden. Haal de darm eruit en besmeer hem flink met de zachte kruidenboter.
- Maak met aluminiumfolie pakketjes om de vongole en amandelschelpen in te doen. Vul beide pakketjes met de gesloten en gewassenn schelpen. Doe er per pakketje 50ml wijn bij en breng op smaak met zout, peper, wat vers gehakte peterselie en een klodder kruidenboter. Vouw ze goed dicht.
- De garnalen laten we in hun schilletje zitten, deze hussel je een beetje in een kommetje met olijfolie, wat zout en peper.
- Dan kunnen de pakketjes op de bbq, de kreeft en de garnalen. De kreeft leg je natuurlijk op zijn rug zodat het snijvlak naarboven ligt. De pakketjes moeten een paar minuutjes op hoog vuur gegrild worden zodat de schelpen open gaan staan.
- Neem de schalen erbij en serveer met een halve citroen, schep voorzichtig alle zeevruchten op de schaal. En dan kan het genieten beginnen.
- Heerlijk Happen!
Wil je andere lekkere recepten met zeevruchten proberen? Maak dan eens één van de onderstaande:
Probeer eens Zeeuwse mosselen in currysaus.
Of een fijne Oosterschelde kreeft met lamsoorkruidenboter.
Maar ook deze heerlijke vongole pasta.
Andere recepten proberen? Ik heb er genoeg voor je waar je bij gaat watertanden:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Dit is zo lekker!
Dit kan ik elke dag wel eten, wijntje er bij 🙂
super lekker
So delicious!