Geschatte leestijd: 3 minuten
Pompoenen zijn nog steeds verkrijgbaar in de supermarkt en blijven een heerlijke groente om te verwerken in gerechten. Dit keer heb ik ervoor gekozen om pompoen te gebruiken als hoofdingrediënt voor een verrukkelijke oranje soep, gemaakt van bijna uitsluitend oranje groenten die ik eerst gegrild heb in de oven. De pompoen die ik hiervoor heb gebruikt waren de restjes van een flespompoen, die ik eerder had gebruikt om pompoensteaks mee te maken. Het is zo makkelijk om de overgebleven stukken pompoen te verwerken tot een smakelijke soep. Uit volle borst: “Oranje boven Leve de pompoen” 😉 pompoensoep recept
En zo maak je de Oranje boven Leve de pompoen:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
Haal met een aardappelschilmes de schil van de pompoen. Ook schrap je de wortels schoon en haal je het buitenste vel van de uien en de knoflooktenen eraf. Snij vervolgens alle groente in grove stukken.
Neem een grote ovenschaal erbij of het bakblik van je oven en leg hier de groente en de knoflook op. Bestrooi met de peper en druppel er olijfolie overheen.
Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuutjes tot de randjes van de groente zwart kleuren.
Oranje boven Leve de pompoen
Na het roosteren van de groenten in de oven, giet je de inhoud van de ovenschaal in een grote soeppan en voeg je hier een halve liter water en een bouillonblokje aan toe. Laat het geheel vervolgens 10 minuten pruttelen, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Haal daarna je staafmixer erbij en mix de ingrediënten tot een heerlijk gladde soep. De soep is nu klaar om te serveren en te genieten van deze verrukkelijke smaaksensatieven .
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Oranje boven Leve de pompoen
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1/2 flespompoen - of 1 kleintje
- 1 oranje paprika
- 6 wortels
- 2 witte uien
- 1 blokje groentebouillon
- 2 tenen knoflook
- peper - vers gemalen
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm eerst je oven voor op 200 graden
- Haal met een aardappelschilmes de schil van de pompoen. Ook schrap je de wortels schoon en haal je het buitenste vel van de uien en de knoflooktenen eraf. Snij vervolgens alle groente in grove stukken.
- Neem een grote ovenschaal erbij of het bakblik van je oven en leg hier de groente en de knoflook op. Bestrooi met de peper en druppel er olijfolie overheen.
- Zet de schaal in de oven voor ongeveer 35 tot 40 minuutjes tot de randjes van de groente zwart kleuren.
- In een grote soeppan kieper je de ovenschaal leeg en voeg hier een halve liter water en het bouillonblokje aan toe. Laat het geheel nog even 10 minuutjes pruttelen en pak dan je staafmixer erbij. Mix het geheel tot een gladde soep
Wil je meer recepten uitproberen zoals deOranje boven Leve de pompoen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pompoensoep recept
heerlijk soepje