Geschatte leestijd: 5 minuten
Laatst plaatste ik een recept van ossobuco op geheel eigen wijze, maar er is natuurlijk ook een “originele” ossobuco. Dit is een recept wat zijn origine vindt in Milaan. Het is een klassiek gerecht van kalfsschenkels die langzaam worden gestoofd in een bouillon met witte wijn, groenten en kruiden. Heel vaak krijg je een ossobuco geserveerd met tomatensaus maar in dit recept hoort deze eigenlijk niet thuis. De ossobuco wordt namelijk afgemaakt met een gremolata, een mengsel van peterselie, citroenrasp en knoflook dat voor een frisse smaak zorgt in deze ossobuco milanese.
Veelal hoor je er ook nog de risotto alla Milanese bij te eten, een romige rijst met saffraan, maar je kunt ook een lekker stuk grof brood erbij serveren om de saus mee op te deppen. Geen ingewikkeld recept deze ossobuco op Milanese wijze met gremolata, het heeft alleen wat tijd nodig. Gestoofd vlees vraagt nou eenmaal om veel liefde en dat zet je niet binnen een half uurtje op tafel.
En zo maak je de Ossobuco op Milanese wijze met gremolata:
Zoals ik al in het andere recept schreef is het heel belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Hierdoor is dit geen goedkoop recept, maar zeker wel de moeite waard om hier voor te kiezen.
We beginnen met de groenten, schrap de wortel schoon en snij de bleekselderij en ui in kleine stukjes.
Neem de schenkels voor de Ossobuco met gemolata erbij en haal deze door een schaal gevuld met bloem. Je kunt de bloem al wat op smaak brengen door hier zout en peper doorheen te doen.
Neem een koekenpan met een hoge rand erbij en doe hier eerst een laagje olijfolie in. Verhit de olie en voeg daarna de roomboter toe. Bak de schenkels aan beide zijdes mooi goudbruin en leg ze op een bordje apart. Daarna kun je in het vet de groenten fruiten. Leg dan de schenkels in de pan erbij.
De schenkels stoven
Blus dus schenkels niet met koude wijn af! Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk deze dan bij het vlees en groente. Laat het heel even inkoken, daarna voeg je de (warme) bouillon toe. Laat daarna het vlees sudderen voor twee uur tot het lekker zacht is. Je kunt het vlees draaien maar zorg er wel voor dat het merg in het bot blijft zitten.
De gremolata voor de Ossobuco maken
Tijdens het stoven maak je de gremolata, dit is een heerlijk geurend kruidenmengsel wat je serveert bij de ossobuco. Doe alle ingrediënten van de gremolata in een keukenmachine en meng alles tot een korrelig mengsel. ( de schil moet je voorzichtig met een mesje van de citroen snijden deze kun je daarna nog gewoon persen)
Ossobuco op Milanese wijze met gremolata
En dan is hij klaar je echte originele ossobuco op Milanese wijze. Serveer met de gremolata erop en een heerlijke risotto of een fijn stuk oerbrood
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Ossobuco op Milanese wijze met gremolata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Voor de gemolata heb je nodig:
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen - de schil van een biologische onbespoten
- 6 takjes verse platte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen met de groenten, schrap de wortel schoon en snij de bleekselderij en ui in kleine stukjes.
Het vlees paneren
- Haal de schenkels eerst door de bloem met zout en peper.
- Neem de schenkels erbij en haal deze door een schaal gevuld met bloem. Je kunt de bloem al wat op smaak brengen door hier zout en peper doorheen te doen.
- Neem een koekenpan met een hoge rand erbij en doe hier eerst een laagje olijfolie in. Verhit de olie en voeg daarna de roomboter toe. Bak de schenkels aan beide zijdes mooi goudbruin en leg ze op een bordje apart. Daarna kun je in het vet de groenten fruiten. Leg dan de schenkels in de pan erbij.
De schenkels stoven
- Blus dus schenkels niet met koude wijn af! Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk deze dan bij het vlees en groente. Laat het heel even inkoken, daarna voeg je de (warme) bouillon toe. Laat daarna het vlees sudderen voor twee uur tot het lekker zacht is. Je kunt het vlees draaien maar zorg er wel voor dat het merg in het bot blijft zitten.
De gremolata maken
- Tijdens het stoven maak je de gremolata, dit is een heerlijk geurend kruidenmengsel wat je serveert bij de ossobuco. Doe alle ingrediënten van de gremolata in een keukenmachine en meng alles tot een korrelig mengsel. ( de schil moet je voorzichtig met een mesje van de citroen snijden deze kun je daarna nog gewoon persen)
Meer recepten zoals Ossobuco op Milanese wijze met gremolata? Kijk dan eens op onderstaande pagina’s
Salade met kip en blauwaderkaas
Pappardelle met gamba en zwarte knoflook
Citroen aardappeltjes en roomchampignons
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Ossobuco op Milanese wijze met gremolata
Goede tip zeg, ik ga dit eens uitproberen, bedankt! 🙂
Geen dank! laat het je vooral smaken!
Doet me aan vakantie in Italië denken
Krijg er honger van!