🕒 Bereidingstijd: 55 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★★☆☆☆
Deze hartige paddenstoelen quiche is een lekkere manier om seizoensgroenten te verwerken in een makkelijke maaltijd. Met een romige vulling van roomkaas, crème fraîche en persillade krijgt elke hap een rijke smaak. Binnen 55 minuten heb je een quiche die ideaal is voor lunch, diner of brunch!

Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol. Deze tijd van het jaar zijn er weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en allerlei andere lekkere paddestoelen te verkrijgen. Wist jij trouwens dat een andere naam voor de cantharel ” hanenkam” is? Deze zwam is goed lang houdbaar en ook zelfs schoon gemaakt in te vriezen. Helaas is het wel een kwetsbare soort en komt hij een stuk minder voor dan vroeger. In de supermarkt liggen nu bakjes met heerlijke paddestoelehncombinaties en daar gaan we deze paddestoelen quiche mee maken. paddenstoelen quiche kaas

Welke paddenstoelen kies je
Ga voor een kleurrijke mix: cantharellen voor hun nootachtige smaak, eekhoorntjesbrood voor volle umami, oesterzwammen voor een zachte textuur en kastanjechampignons voor een milde, zoete touch. Combineer wilde paddenstoelen uit de herfstpluk met verse champignonmix uit de supermarkt voor het beste van beide werelden.

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Paddenstoelen Quiche met Persillade en Geitenkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 doosjes paddestoelenmix
- 1 doosje kastanje champignons
- geitenkaas balletjes van Bettine
- franse kruidenmix
- 2 witte uien
- 3 eieren
- 3 el roomkaas
- 2 el Persillade (kruidenmix)
- 125 ml creme fraiche
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 rol bladerdeeg
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.

- Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
- In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
- Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Pastinaak stamppot met paddestoelen
Groene kool stamp met paddestoelen
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Vegetarisch en erg lekker!
Heerlijk quiche
Lekker