Estimated reading time: 4 minuten
Quiche. Een makkelijke manier om je overgebleven groente in te verwerken tot een heerlijk gerecht. Maar in dit gerecht spelen heerlijke paddestoelen de hoofdrol. Deze tijd van het jaar zijn er weer cantharellen, eekhoorntjesbrood en allerlei andere lekkere paddestoelen te verkrijgen. Wist jij trouwens dat een andere naam voor de cantharel ” hanenkam” is? Deze zwam is goed lang houdbaar en ook zelfs schoon gemaakt in te vriezen. Helaas is het wel een kwetsbare soort en komt hij een stuk minder voor dan vroeger. In de supermarkt liggen nu bakjes met heerlijke paddestoelehncombinaties en daar gaan we deze paddestoelen quiche mee maken. paddenstoelen quiche kaas
En zo maak je de Paddestoelen quiche:
-Om te beginnen, is het belangrijk dat je eerst de paddestoelen goed schoonmaakt voordat je ze gaat bereiden. Zorg ervoor dat je ze voorzichtig afveegt met een speciaal champignon-borsteltje. Als je champignons hebt gekozen, kun je ervoor kiezen om ze in kwarten te snijden, terwijl je de paddestoelen gewoon heel laat. Het is interessant om op te merken dat de paddestoelen aanzienlijk krimpen tijdens het bakken, waardoor ze een heel andere textuur krijgen.
-Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.
-Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
-In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
-Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
-Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.
Paddestoelen quiche
Wanneer ten slotte de quiche klaar is haal je hem uit de oven. Laat eventjes afkoelen, pak een groot bord erbij en leg deze op zn kop op de quiche. Keer het bord om, zo “valt” de quiche uit zijn vorm. Leg er weer een ander groot bord op en kiep hem om. Zo heb je een perfecte quiche en kun je hem aansnijden. Quiche met paddenstoelen
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Paddenstoelen quiche
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 doosjes paddestoelenmix
- 1 doosje kastanje champignons
- geitenkaas balletjes van Bettine
- franse kruidenmix
- 2 witte uien
- 3 eieren
- 3 el roomkaas
- 2 el Persillade (kruidenmix)
- 125 ml creme fraiche
- olijfolie
- peper
- zout
- 1 rol bladerdeeg
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de paddestoelen schoon, veeg ze voorzichtig af met een champignon-borsteltje. De kastaggne champignons kun je in kwarten snijden, de paddestoelen laat je gewoon heel. Ze krimpen een heel stuk als je ze gaat bakken.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en doe hier eerst de gesnipperde ui in. Bak deze glazig en voeg daarna de paddestoelen toe. Bak deze voorzichtig omscheppend een aantal minuutjes.
- Vet een quiche vorm in leg er vervolgens het bladerdeeg in. Ik koop altijd een rol bij de versafdeling dat vind ik lekkerder dan met van die kleine vierkantjes uit het vriesvak te werken.
- In een kom schep je eerst de roomkaas met de persillade en roer dit los, voeg vervolgens de creme fraiche toe en daarna de eieren. Klop het geheel tot een gladde saus. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Schep de paddestoelenmix in de quichevorm en strooi er de geitenkaasballetjes op met wat Franse kruiden en schenk dan de saus erover. Zorg dat deze goed verdeeld is over de hele quiche.
- Zet in de oven op 200 graden voor ongeveer 45 minuutjes.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Pastinaak stamppot met paddestoelen
Groene kool stamp met paddestoelen
Spruitjes quiche met spek en geitenkaas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
paddenstoelen met quiche kaas
Vegetarisch en erg lekker!