Geschatte leestijd: 3 minuten
Hola! Zijn jullie al een beetje klaar voor de kerst? Ik ben Mariëla van ProefPeru en ik ben er weer met een nieuwe blog over Peruaanse gerechten die ik thuis van mijn familie geleerd heb . Deze keer ga ik jullie vertellen over “Quinoa” de krachtige superfood. Het is ook een “millennial” ingrediënt die groeit in de Peruaanse Andes. De gebieden in Peru waar deze superfood verbouwd worden is onder andere bij Cusco, Puno, Ayacucho, Huancavelica, Junin en Arequipa. Fattoush salade quinoa recept
Quinoa is een voedsel dat onze Inca-voorouders voedde en vandaag de dag nog steeds aanwezig is op het menu van alle Peruanen. In deze blog deel ik een makkelijke en lekkere Peruaanse quinoa arabe salade. Een quinoa salade recept wat je als bijgerecht bij het kerstdiner zou kunnen serveren.
Een gezonde superfood
Eerlijk gezegd, tijdens mijn kindertijd vond ik het niet lekker. Maar mijn moeder was altijd heel creatief bezig in de keuken en zo heeft ze het op verschillende manieren in de maaltijden verwerkt. Ze zei elke keer dat het heel “bueno” voor mij was. Hoewel ik in het begin terughoudend was, begon ik het steeds meer te waarderen. Nu ben ik dol op dit gerecht en kijk ik terug op die tijd met warme herinneringen aan de gezellige momenten in de keuken met mijn moeder. Haar creatieve kookkunsten hebben ervoor gezorgd dat ik een breder smaakpalet heb ontwikkeld en nu sta ik open voor nieuwe culinaire avonturen.
Quinoa bevat belangrijke mineralen, zoals calcium, ideaal voor het versterken en beschermen van de tanden en het botstelsel. Maar ook fosfor, betrokken bij de vorming van eiwitten; magnesium die energie aan het lichaam levert en ijzer, ideaal voor de rode bloedcellen. Het heeft ook vitamine E, B1, B2 en niacine.
Vandaag deel ik een quinoa salade recept die ik een beetje naar mijn smaak heb aangepast. En ik denk dat jullie het ook lekker zullen vinden. Aan de slag met deze Peruaanse quinoa arabe salade.
Peruaanse quinoa arabe salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gram quinoa - ( gekookt )
- 1 rode ui - gesnipperd
- 4 tenen knoflook - gesnipperd
- 2 el aij amarillo pasta - ( pasta van pepers )
- 1 paprika - in kleine blokjes
- 3 el witte rozijnen
- 3 el pecannoten - fijn gehakt
- 120 ml bouillon - runder- of groentebouillon
- 120 ml rode bietensap - * zie notities om zelf te maken
- ½ pakje glas noodles
- zout
- peper
- zonnebloemolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak het bietensap. Je kunt dit ook kopen in de supermarkt.
- Kook de quinoa volgens de verpakking, zorg dat je als het gekookt is je ongeveer 500 gram hebt.
- Maak de groenten schoon en snipper of snijd ze.
- In een ruime pan met een dikke bodem de uien, knoflook, aji amarillo met wat olie bakken tot de ui glazig is. Voeg de blokjes paprika toe en bak kort mee.
- Voeg de gekookte quinoa, rozijnen en pecannoten toe. Voeg de bouillon en het rode bietensap toe, goed roeren en laat voor 2 minuten koken.
- Schenk een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en verhit deze. Strooi wat droge glasnoodles erin en laat ze "groeien". Dit is een beetje hetzelfde als wanneer je kroepoek maakt. Zodra ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Een half pakje glasnoodles is genoeg voor 4 personen.
- Leg de crunchy glas noodles op de quinoa salade en serveer.
- Heerlijk Happen!
Deze blog ”Peruaanse quinoa arabe salade” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aij amarillo” koop je op haar website
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:
Deze vegetarische Peruaanse causa Limena.
Of een maaltijd soep, de chupe de papas.
Een soort Peruaanse kroket is de papa rellena.
Niet te vergeten ook een tiradito met passievrucht.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Fattoush salade Peruaanse quinoa arabe salade
Heerlijke salade