Peruaanse quinoa arabe salade

Peruaanse quinoa arabe salade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Hola! Zijn jullie al een beetje klaar voor de kerst? Ik ben Mariëla van ProefPeru en ik ben er weer met een nieuwe blog over Peruaanse gerechten die ik thuis van mijn familie geleerd heb . Deze keer ga ik jullie vertellen over “Quinoa” de krachtige superfood. Het is ook een “millennial” ingrediënt die groeit in de Peruaanse Andes. De gebieden in Peru waar deze superfood verbouwd worden is onder andere bij Cusco, Puno, Ayacucho, Huancavelica, Junin en Arequipa. Fattoush salade quinoa recept

Peruaanse quinoa arabe salade
Die crunchy glasnoodles zijn een super toevoeging.


Quinoa is een voedsel dat onze Inca-voorouders voedde en vandaag de dag nog steeds aanwezig is op het menu van alle Peruanen. In deze blog deel ik een makkelijke en lekkere Peruaanse quinoa arabe salade. Een quinoa salade recept wat je als bijgerecht bij het kerstdiner zou kunnen serveren.

quinoa salade recept

Een gezonde superfood

Eerlijk gezegd, tijdens mijn kindertijd vond ik het niet lekker. Maar mijn moeder was altijd heel creatief bezig in de keuken en zo heeft ze het op verschillende manieren in de maaltijden verwerkt. Ze zei elke keer dat het heel “bueno” voor mij was. Hoewel ik in het begin terughoudend was, begon ik het steeds meer te waarderen. Nu ben ik dol op dit gerecht en kijk ik terug op die tijd met warme herinneringen aan de gezellige momenten in de keuken met mijn moeder. Haar creatieve kookkunsten hebben ervoor gezorgd dat ik een breder smaakpalet heb ontwikkeld en nu sta ik open voor nieuwe culinaire avonturen.

Peruaanse quinoa arabe salade


Quinoa bevat belangrijke mineralen, zoals calcium, ideaal voor het versterken en beschermen van de tanden en het botstelsel. Maar ook fosfor, betrokken bij de vorming van eiwitten; magnesium die energie aan het lichaam levert en ijzer, ideaal voor de rode bloedcellen. Het heeft ook vitamine E, B1, B2 en niacine.
Vandaag deel ik een quinoa salade recept die ik een beetje naar mijn smaak heb aangepast. En ik denk dat jullie het ook lekker zullen vinden. Aan de slag met deze Peruaanse quinoa arabe salade.

Peruaanse quinoa arabe salade

Peruaanse quinoa arabe salade

We maken een gezonde quinoa salade die je als bijgerecht bij je Kerstdiner zou kunnen serveren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 35 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: Peruaanse
Trefwoord: glasnoodles, knoflook, paprika, quinoa
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Mariëla Aldana van de Haar
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 500 gram quinoa - ( gekookt )
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 4 tenen knoflook - gesnipperd
  • 2 el aij amarillo pasta - ( pasta van pepers )
  • 1 paprika - in kleine blokjes
  • 3 el witte rozijnen
  • 3 el pecannoten - fijn gehakt
  • 120 ml bouillon - runder- of groentebouillon
  • 120 ml rode bietensap - * zie notities om zelf te maken
  • ½ pakje glas noodles
  • zout
  • peper
  • zonnebloemolie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak het bietensap. Je kunt dit ook kopen in de supermarkt.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking, zorg dat je als het gekookt is je ongeveer 500 gram hebt.
  • Maak de groenten schoon en snipper of snijd ze.
  • In een ruime pan met een dikke bodem de uien, knoflook, aji amarillo met wat olie bakken tot de ui glazig is. Voeg de blokjes paprika toe en bak kort mee.
  • Voeg de gekookte quinoa, rozijnen en pecannoten toe. Voeg de bouillon en het rode bietensap toe, goed roeren en laat voor 2 minuten koken.
  • Schenk een laagje zonnebloemolie in een koekenpan en verhit deze. Strooi wat droge glasnoodles erin en laat ze "groeien". Dit is een beetje hetzelfde als wanneer je kroepoek maakt. Zodra ze goudbruin zijn haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Een half pakje glasnoodles is genoeg voor 4 personen.
  • Leg de crunchy glas noodles op de quinoa salade en serveer.
  • Heerlijk Happen!
-Rode bietensap zelf maken: Schil twee rode bieten. Kook de bieten met water tot ze zacht zijn.  Daarna met behulp van een mixer of blender pureren tot sap. 
 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog ”Peruaanse quinoa arabe salade” is een bijdrage van gast foodie Mariëla van Proef Peru. Haar Peruaanse jam en bijvoorbeeld de peper-pasta “aij amarillo” koop je op haar website

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar deze kleurrijke en smaakvolle keuken? We maakten al een aantal hele lekkere gerechtjes:

Deze vegetarische Peruaanse causa Limena. 

Of een maaltijd soep, de chupe de papas.

Een soort Peruaanse kroket is de papa rellena. 

Niet te vergeten ook een tiradito met passievrucht. 

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Fattoush salade Peruaanse quinoa arabe salade

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Peruaanse quinoa arabe salade

Eén gedachte over “Peruaanse quinoa arabe salade”

4.92 from 35 votes (33 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept