Geschatte leestijd: 4 minuten
Van een heerlijke postelein stamp had ik nog een kwart bak over en die gooi je natuurlijk niet weg! Maar wat moet je er dan mee is natuurlijk de volgende vraag. Aangezien postelein een niet heel erg ingeburgerde groente is maakte ik er een recept mee wat dan wél weer heel bekend is. Zo raken jullie misschien ook overtuigd deze vergeten groente eens te proberen en proef je dat het heel erg lekker is. Ik maakte dus een postelein pesto met verse munt en die smaken combineren heel erg goed. Het ziltige van de postelein met het frisse van de munt. Heerlijk op een toastje, of bij een pasta.
Postelein is een soort bladgroente die veel gebruikt wordt in de Belgische keuken. Het is een klein, tender groen met een delicate smaak en wordt vaak gebruikt in salades.
En zo maak je de Postelein pesto met verse munt:
Dit recept heb ik geplaatst onder het kopje “basis” omdat een pesto natuurlijk een basis is voor heel veel gerechten. Je kunt het verwerken in brood, pasta’s in sausjes en bij de borrelplank. Maar omdat hij zo lekker was verdiende hij wel zijn eigen plekje op mijn site en niet verstopt in een ander recept, wat ik er zeker nog wel mee ga maken natuurlijk. Klik hier voor het recept voor een basis groene en rode pesto.
Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de blaadjes postelein. Ik heb de stokjes waar ze aanzitten dus niet gebruikt. Ook bij de munt gebruiken we alleen de blaadjes. Voeg ook deze toe, zo ook de Parmezaanse kaas, schoongemaakte teentjes knoflook, de pijnboompitjes en 50 ml olijfolie.
Draai eventjes tot je een wat dikkige massa krijgt en daarna voeg je de rest van olie toe en draai je het tot een zachte pesto. Breng hem op smaak met peper en zeezout en laat hem even staan voor gebruik.
Postelein pesto met verse munt
En zo makkelijk is het! Wat maar aangeeft dat je eigenlijk heel goed kunt experimenteren met je eigen huisgemaakte pesto’s. Eén ding is zeker het is altijd: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Postelein pesto met verse munt
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de blaadjes postelein. Ik heb de stokjes waar ze aanzitten dus niet gebruikt. Ook bij de munt gebruiken we alleen de blaadjes. Voeg ook deze toe, zo ook de Parmezaanse kaas, schoongemaakte teentjes knoflook, de pijnboompitjes en 50 ml olijfolie.
- Ik gebruik mijn handige KitchenAid staafmixer met bakje.
- Draai eventjes tot je een wat dikkige massa krijgt en daarna voeg je de rest van olie toe en draai je het tot een zachte pesto. Breng hem op smaak met peper en zeezout en laat hem even staan voor gebruik.
- De pesto is een aantal dagen in de koelkast houdbaar.
- En zo makkelijk is het! Wat maar aangeeft dat je eigenlijk heel goed kunt experimenteren met je eigen huisgemaakte pesto’s. Eén ding is zeker het is altijd
Wil je meer recepten uitproberen zoals Postelein pesto met verse munt? Kijk dan eens bij onderstaande recepten:
Mafaldine pasta met portobellosaus
of Smashed zoete aardappel met knoflookboter
of De fusilli pasta salade van Agnes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Postelein pesto met verse munt
Dat is een mooie variatie op pesto.
Wat een leuk idee! Ga ik snel eens proberen.
Verassende pesto