Zalm uit de oven met asperges

Zalm uit de oven met asperges

Geschatte leestijd: 4 minuten

We kunnen dit eigenlijk wel een insta-recept noemen. Ik plaatste het stapsgewijs in mijn stories. Je weet wel die korte filmpjes van vijftien seconden, daar kreeg ik al een hoop leuke reacties op. En ja hoor uiteindelijk de vraag of ik dan toch het recept had…. Nee dus want ik had zojuist de hele werkwijze laten zien. Maar het nadeel van deze stories is dus dat als je ze niet opslaat ze na vierentwintig uur verdwijnen. Makkelijker als dit gaat het niet worden dus voor een heerlijke gezonde maaltijd met zalm uit de oven met asperges kun je nu aan de slag zalm ovenschotel.

En zo verdween deze zalm uit de oven met asperges van het wereld wijde web om voor altijd verloren te zijn, of toch niet? Nee hoor ik heb het dus bij deze uitgeschreven en prijkt hij nu op mijn blog.

Zalm uit de oven met asperges
Met maar een paar ingrediënten een top maaltijd.

Zalm uit de oven met asperges

Zeekraal, ook wel zouterik of salicornia genoemd, is een zoutverdragende succulent uit de amarantenfamilie. Een succulent is een soort vetplantje die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De amarantenfamilie is een vrij uitgebreide planten term want er behoren nogal wat planten in, maar ik zal je er een paar noemen. Zo ook de quinoa, spinazie, rode biet en snijbiet behoren tot deze familie.

Zeekraal groeit op kwelders, aan de rand van de zee, in zoutmoerassen, op stranden en tussen mangroven. Het komt vooral voor in gematigde tot subtropische gebieden in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Zeekraal is een typische seizoensgroente die je van begin mei tot begin september kunt kopen.

Het heeft dikke, buisvormige stengels die donkergroen van kleur zijn en rood worden in de herfst. De smaak van zeekraal is erg zilt, zoals de zee, en lijkt ook op die van verse spinazie, groene asperge of radijs.

Zalm uit de oven met asperges
Zeekraal is lekker zout, pas wel op met de hoeveelheid dus.

Zeekraal kan onderwater staan in zeewater, vandaar dat ze ook wat zout smaken. Je kunt ze zowel rauw als gekookt eten. Als je ze verwarmt verkleuren ze meestal wel naar iets meer donker groen. Je moet wel een beetje oppassen dus met de hoeveelheid die je eet want ze zijn nogal zout. Vaak hoef je dus aan zalm uit de oven met asperges niet heel veel extra zout toe te voegen. Heerlijke asperges met gerookte zalm uit de oven.

Serveer eventueel nog een lekkere puree erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de oven met asperges

Zalm uit de oven met asperges

Een insta-recept uitgeschreven en nu hier op mijn blog!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 59 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: asperges, persillade, zalm, zeekraal
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Schil de asperges ( of koop ze geschild ) en kook of stoom ze voor 15 minuten.
  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem een ovenschaal erbij en druppel olijfolie op de bodem, leg de asperges erop en druppel hier ook wat olie op. Leg de zalm erop en bestrooi deze met persillade.
  • Dek af met alu-folie en zet voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
  • Bak in een koekenpannetje een minuutje of twee de zeekraal. Leg deze op de zalm als hij gaar is.
  • Heerlijk Happen!
Serveer er rijst of een lekkere puree bij. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Net als ik dol op asperges? Of zalm zoals in Zalm uit de oven met asperges? Dan heb ik nog wel wat ideetjes voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

zalm ovenschotel asperges met gerookte zalm uit de oven

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Zalm uit de oven met asperges

3 gedachten over “Zalm uit de oven met asperges”

4.92 from 59 votes (55 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept