Estimated reading time: 4 minuten
Deze zalm uit de oven met asperges is een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat binnen 40 minuten op tafel staat. De combinatie van malse zalm, smaakvolle witte asperges en zilte zeekraal zorgt voor een perfect gebalanceerde maaltijd. Met slechts 5 ingrediënten maak je dit gezonde, eiwitrijke gerecht dat perfect past in het aspergeseizoen
We kunnen dit eigenlijk wel een insta-recept noemen. Ik plaatste het stapsgewijs in mijn stories. Je weet wel die korte filmpjes van vijftien seconden, daar kreeg ik al een hoop leuke reacties op. En ja hoor uiteindelijk de vraag of ik dan toch het recept had…. Nee dus want ik had zojuist de hele werkwijze laten zien. Maar het nadeel van deze stories is dus dat als je ze niet opslaat ze na vierentwintig uur verdwijnen. Makkelijker als dit gaat het niet worden dus voor een heerlijke gezonde maaltijd met zalm uit de oven met asperges kun je nu aan de slag zalm ovenschotel.

En zo verdween deze zalm uit de oven met asperges van het wereld wijde web om voor altijd verloren te zijn, of toch niet? Nee hoor ik heb het dus bij deze uitgeschreven en prijkt hij nu op mijn blog.
Zalm uit de Oven met Asperges en Zeekraal – Makkelijk & Gezond Recept
Zeekraal, ook wel zouterik of salicornia genoemd, is een zoutverdragende succulent uit de amarantenfamilie. Een succulent is een soort vetplantje die water opslaat in een deel van zijn lichaam. De amarantenfamilie is een vrij uitgebreide planten term want er behoren nogal wat planten in, maar ik zal je er een paar noemen. Zo ook de quinoa, spinazie, rode biet en snijbiet behoren tot deze familie.
Zeekraal groeit op kwelders, aan de rand van de zee, in zoutmoerassen, op stranden en tussen mangroven. Het komt vooral voor in gematigde tot subtropische gebieden in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Zeekraal is een typische seizoensgroente die je van begin mei tot begin september kunt kopen.
Het heeft dikke, buisvormige stengels die donkergroen van kleur zijn en rood worden in de herfst. De smaak van zeekraal is erg zilt, zoals de zee, en lijkt ook op die van verse spinazie, groene asperge of radijs.

Zeekraal kan onderwater staan in zeewater, vandaar dat ze ook wat zout smaken. Je kunt ze zowel rauw als gekookt eten. Als je ze verwarmt verkleuren ze meestal wel naar iets meer donker groen. Je moet wel een beetje oppassen dus met de hoeveelheid die je eet want ze zijn nogal zout. Vaak hoef je dus aan zalm uit de oven met asperges niet heel veel extra zout toe te voegen. Heerlijke asperges met gerookte zalm uit de oven.

Hoe maak je perfecte zalm uit de oven met asperges en zeekraal?
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Zalm uit de Oven met Witte Asperges en Zeekraal
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 500 gr witte asperges ( geschild)
- 2 moten zalm - 150 gram per stuk
- zeekraal
- olijfolie
- Persillade kruidenmix - naar smaak
- peper - naar smaak
- zout - naar smaak
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de asperges met een dunschiller vanaf net onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. ( of koop ze geschild )
- Kook de asperges 12-15 minuten in een aspergepan óf stoom ze 15 minuten in een stoomoven.
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem een ovenschaal erbij en druppel olijfolie op de bodem, leg de asperges erop en druppel hier ook wat olie op. Leg de zalm erop en bestrooi deze met persillade.
- Dek af met alu-folie en zet voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de zalm gaar is.
- Bak de zeekraal kort (1-2 minuten) in een hete pan. De zeekraal hoeft alleen even te slinken. Let op: niet te lang bakken omdat zeekraal van nature al zout is.
- Heerlijk Happen!
Net als ik dol op asperges? Of zalm zoals in Zalm uit de oven met asperges? Dan heb ik nog wel wat ideetjes voor je:
- Deze twee kleuren asperges plaattaart, een kunstwerkje!
- Of deze waterzooi met asperges en Hollandse garnaaltjes.
- Zalm rolletjes met witte asperges, zeker een goed idee.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijk. Genieten.
Heerlijk is het aspergeseizoen!
Ik lust het elke dag wel
Wonderful !