Estimated reading time: 3 minuten
Eens wat anders kiezen dan de standaard pasta? Goed idee! Probeer dan eens deze zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons. Een fantastisch vegetarisch zwarte pasta recept. De pasta komt aan zijn kleur omdat deze wordt gekleurd met de inkt van de inktvis. “Linguine al nero di seppia”, het water waar je in kookt blijft gewoon normaal hoor. Geen gekke smaakjes dus maar gewoon alsof je gewone pasta eet. Ik kreeg hem in de #staypositive home box van The Green Food Lab. Een heerlijke box om fijn vegetarisch te koken. Natuurlijk voegde ik er nog een eigen “touch” aan toe. De ingrediënten in dit recept kreeg ik van Oil&Vinegar. Zijn verkopen fantastische oliën, azijn en ook pasta producten. pasta vegetarisch
Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons
Dit zwarte pasta recept was dus onderdeel van een fijne box om thuis lekker mee aan de slag te gaan. Dat is en blijft het leuke onderdeel van mijn werk. Mooie pakketten met fijne producten om lekker mee de keuken in te duiken. The Green Food Lab focust zich op vega en vegan eten.
Zo komt de “Nationale week zonder vlees” uit de koker van Isabel Boerdam bijvoorbeeld. Nu is Heerlijke Happen niet vegetarisch maar heb ik zeker wel genoeg recepten om je te inspireren iets vaker voor vega te kiezen. Door het gebruik van de champignons mis je helemaal geen vlees in deze pasta. Hier thuis werd hij helemaal goed gekeurd!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Zwarte pasta met spinazie en kastanjechampignons
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Borstel de champignons voorzichtig schoon en snijd het onderkantje van de steel eraf. Daarna in plakjes.
- Kook de spaghetti in een pan met ruim water en zout gaar.
- Verhit een koekenpan en doe er de truffelolie in. Bak de champignons en voeg dan de spinazie toe. Blijf rustig roeren tot de spinazie is geslonken. Blus af met de azijn.
- Giet de pasta af en bewaar een klein kopje kookvocht. Doe de pasta bij de groenten en roer er de truffelsaus en het kopje vocht door heen.
- Rasp de Parmezaanse kaas en strooi deze over de pasta, druppel als laaste nog wat truffelolie erover.
- Heerlijk Happen!
Andere fijne pasta recepten maken? Probeer eens dan eens deze:
Deze fijne burrata pasta met verse groenten
Maar ook deze knoflook mossel pasta met lamsoor is heerlijk.
Nog een leuke pastasoort is de mafaldine pasta met portobellosaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pasta vegetarisch
Pasta kan ik elke dag wel eten
Verassend lekker was dit
Bravo !