Geschatte leestijd: 3 minuten
De reden dat dit receptje op de website is gekomen, is dat jullie daar zélf voor hebben gekozen. Soms kook ik wel eens iets en dan heb ik niet persé het idee er een recept van te maken. In de stories op Instagram kun je dan een leuke poll zetten en kunnen de mensen kiezen voor ja of nee. In dit geval was het meer dan duidelijk. Jullie waren met 97% vóór het uitwerken van dit basisrecept Mediterraanse ratatouille. ratatouille recept
Let wel het is mijn versie van een ratatouille. Ik heb er dus groenten en smaken aan toegevoegd die ik persoonlijk lekker vind. Groot voordeel, je eet héél veel groenten, en blijft er wat over dan kun je dit gemakkelijk invriezen, of je maakt er een soepje van!
Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Ratatouille is een klassiek gerecht dat bestaat uit een mengsel van groenten, zoals aubergine, courgette, paprika en tomaat, die op een zachte manier gekookt worden met kruiden en olie. Het resultaat is een smaakvol en gezond bijgerecht of hoofdgerecht.
Zoals met zo vele basisrecepten die al heel lang bestaan valt de herkomst niet helemaal meer precies te achterhalen. Het is in principe een typisch Frans- Provençaals gerecht. Maar er is ook een Spaanse Chef die claimt dat het afstamt van een Catalaans gerecht. Je kunt ratatouille zowel warm als koud eten. Zou je het gerecht door een keukenmachine laten draaien dan krijg je een soort groente-spread die je heel goed op een stukje stokbrood kunt smeren met bijvoorbeeld weer lekker wat Parmezaanse kaas, of geitenkaas erop!
Al met al ook een fijn zero-waste gerecht wat je kunt er ook overgebleven groenten voor gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus met een basisrecept als deze.
Basisrecept Mediterraanse ratatouille
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 witte uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 rijpe tomaten
- 150 ml passata
- 2 el kappertjes
- 2 el zwarte olijven in ringetjes
- 2 el Persillade (kruidenmix)
- zout
- peper
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd of hak alle groenten in kleine blokjes.
- Neem de stoofpan erbij en doe hierin een scheut olijfolie. Bak eerst de gesnipperde uien glazig en voeg de gehakte teentjes knoflook toe. Als deze gaan geuren voeg je de gehakte groenten toe. Schep het geheel goed om.
- Zet het vuur laag en voeg de passata, de kruiden, de kappertjes en de olijven toe en laat dan rustig een minuutje of 25 stoven met de deksel schuin op de pan.
- Roer zo nu en dan door, als de groenten zacht zijn schep je het in een kom en is het klaar om te serveren.
- Heerlijk Happen!
Zin in andere gerechtjes zoals Basisrecept Mediterraanse ratatouille? Dan zit je bij mij goed! Ik heb er nog wel en paar voor je:
Deze zoet-zure caponata die heel erg lijkt op een ratatouille.
Of deze fantastische salade met burrata.
En deze spies voor op de Bbq gemaakt van Limousine steak.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
ratatouille recept
De lekkerste ratatouille!
Zeker weten!