Bloemkool burgers met cheddar
Geschatte leestijd: 4 minuten
Van Suus van Suzies Cheesestories kreeg ik een lekker stukje cheddar mee. Veelal denk je dan gelijk aan dat super gelige/oranje stuk kaas wat op je hamburger zit. Maar niets is minder waar in dit geval, want dit is een vintage reserve cheddar. Deze kaas wordt al sinds 1833 gemaakt door de Familie Barber in Somerset Engeland. En daar hebben zij een methode ontwikkeld die hem een aparte textuur geeft, anders dan de andere kazen. Deze kaas is dus ook zacht en romig en was voor mij een echte verrassing. Suus was erg benieuwd wat ik er mee zou maken en dat werden dus deze bloemkool burgers met cheddar. Een grappige twist op de normale burger met zijn plak kaas. vegetarische burgers bloemkool
En zo maak je de Bloemkool burgers met cheddar:
-Maak eerst de bloemkool schoon, snij hem daarna in kleinere stukken. Doe deze in de keukenmachine en vermaal de bloemkool tot je een soort rijst krijgt. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een scherp mes de bloemkool heel fijn hakken. Hak ook de knoflooktenen heel fijn en voeg deze bij de bloemkool.
-Neem een rasp erbij en rasp de cheddar helemaal fijn. Je kunt dit ook weer met je keukenmachine doen maar de cheddar is heel zacht daarom vond ik het fijner om dit met de hand te doen.
-Pak een grote kom erbij en doe hierin de bloemkool met knoflook, de geraspte cheddar en het broodkruim. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Wil je een wat pittigere burger voeg er dan nog wat chilivlokken aan toe. Breek de eieren boven de kom en met een houten lepel roer je het geheel door elkaar tot je een dikke massa krijgt. Kneed het geheel daarna met je handen goed door elkaar.
-Vorm van het deeg hamburgers naar de grootte die jij ze wilt geven, maak ze niet te dik.
-In een koekenpan met wat olijfolie bak je de burgers tot ze mooi bruin zijn.
Bloemkool burgers met cheddar
Wanneer je ze ten slotte allemaal hebt gebakken serveer je de bloemkool burgers met cheddar met wat aioli:
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Bloemkool burgers met cheddar
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak eerst de bloemkool schoon, snij hem daarna in kleinere stukken. Doe deze in de keukenmachine en vermaal de bloemkool tot je een soort rijst krijgt. Heb je geen keukenmachine dan kun je ook met een scherp mes de bloemkool heel fijn hakken. Hak ook de knoflooktenen heel fijn en voeg deze bij de bloemkool.
- Neem een rasp erbij en rasp de cheddar helemaal fijn. Je kunt dit ook weer met je keukenmachine doen maar de cheddar is heel zacht daarom vond ik het fijner om dit met de hand te doen.
- Pak een grote kom erbij en doe hierin de bloemkool met knoflook, de geraspte cheddar en het broodkruim. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Wil je een wat pittigere burger voeg er dan nog wat chilivlokken aan toe. Breek de eieren boven de kom en met een houten lepel roer je het geheel door elkaar tot je een dikke massa krijgt. Kneed het geheel daarna met je handen goed door elkaar.
- Vorm van het deeg hamburgers naar de grootte die jij ze wilt geven, maak ze niet te dik.
- In een koekenpan met wat olijfolie bak je de burgers tot ze mooi bruin zijn.
Wil je meer recepten proeven zoals bloemkool burgers met cheddar? Probeer dan deze eens.
Ricotta plaattaart met vijgen en Parma ham
Warme bloemkool salade met gehakt
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
vegetarische burgers bloemkool burger
Wel een hele lekkere manier om je bloemkool te eten
verrassend vegetarisch