Zomerse zanddeeg cijfertaart

Zomerse zanddeeg cijfertaart

Zomerse zanddeeg cijfertaart

Helemaal hip en van nu ! Een prachtig gedecoreerde cijfertaart. Laat ik nou nèt niet een enorme taartenbakster zijn maar een koekje lukt mij best… Nou met zanddeeg kun je dus ook heel leuk een prachtige zomerse zanddeeg cijfertaart maken! Voor de Keuken Kampioen mocht ik weer een tof filmpje opnemen. En zo kunnen jullie het maken van de taart helemaal volgen. Het enige wat je nodig hebt is wat geduld en tijd om de verschillende cijfers te bakken. Het recept is verder super makkelijk en het decoreren kun je helemaal naar eigen wens invullen. Natuurlijk ook super leuk om met kinderen te doen tijdens de zomervakantie. Snel aan de slag!

Voor 1 grote deegbal heb je nodig:Zomerse zanddeeg cijfertaart

  • 300 gram tarwebloem
  • 200 gram koude roomboterblokjes
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram poedersuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille
  • 1 losgeklopt ei

Voor de slagroom mix heb je nodig:

  • 150 gram poedersuiker
  • 400 gram mascarpone
  • 400 ml ongeslagen slagroom

En zo maak je de cijfertaart

-Knip eerst van bakpapier de cijfers die je wilt maken. Je kunt zelf een beetje bepalen hoe groot je ze wilt hebben, maar natuurlijk niet groter dan een bakblik wat in je oven past. Je zou bijvoorbeeld ook letters kunnen maken om zo iemand zijn naam te bakken.

-Pak je keukenmachine erbij en doe hier eerst de bloem, poedersuiker, amandelmeel en boterblokjes in. Mix dit tot je een korrelig deeg krijgt. Voeg daarna het losgeklopte ei met de vanille en een snufje zout toe. Zet de mixer weer aan en dan zul je zien dat er al snel een mooie deegbal ontstaat.

-Neem een stuk vershoudfolie erbij en leg hier de deegbal op. Vouw hem dicht en leg het voor een uur in de koelkast. Voor deze cijfers heb ik in totaal 4 deegballen nodig gehad. Je maakt dan dus 4x deze hoeveelheden opnieuw.

-Na het uur haal je de bal uit de koelkast en leg je hem op een bakpapier. Met de deegroller rol je het deeg uit tot een halve cm dikte. Leg vervolgens je cijfer op het deeg en snij met een mesje de vorm eruit. Wat overblijft kun je natuurlijk weer gebruiken. Als je al je cijfers hebt gemaakt leg je ze op een bakblik of bijvoorbeeld een snijplank weer voor een half uur in de koelkast tot ze weer stijf zijn! Dat is erg belangrijk dus zeker niet overslaan.

Het bakken van de cijfers:Zomerse zanddeeg cijfertaart

-Verwarm je oven voor op 180 graden. Pak 1 cijfer uit de koelkast en leg deze voorzichtig op een bakblik. ( Je cijfer ligt dus al op het juiste bakpapier in de koelkast, zo voorkom je dat hij breekt. ) Bak hem voor ongeveer 12 tot 14 minuten in de oven. De randen mogen een beetje bruin zijn en het midden mooi goudbruin. Haal uit de oven en laat op het blik helemaal koud worden. Daarna kun je heel voorzichtig met 2 spatels of messen de cijfers eraf tillen. Herhaal dit proces tot al je cijfers voor de zomerse zanddeeg cijfertaart gebakken en afgekoeld zijn.

De slagroommix

-Terwijl de cijfers bakken kun je natuurlijk je slagroommix maken. Doe eerst de mascarpone met de poedersuiker in je kom en mix op lage snelheid tot de mascarpone helemaal zacht is geworden. Voeg daarna de slagroom toe en begin op lage snelheid deze te mixen. Dan kun je de snelheid verhogen om er een lekkere stevige mix van te maken. Schep in grote spuitzakken en leg deze dan in de koelkast tot gebruik. ( Voor deze cijfers had ik twee keer de hoeveelheid ingrediënten nodig)

Zomerse zanddeeg cijfertaartZomerse zanddeeg cijfertaart

Zijn al je cijfers afgekoeld leg ze dan op een groot bord of dienblad waar ze mooi op kunnen blijven liggen. Neem de spuitzak erbij en spuit op de onderste laag mooie toefjes van gelijke grootte. Dan leg je héél voorzichtig de tweede laag zanddeegtaart erop en herhaal je dit proces nog een keer. En dan kan het leuke gedeelte beginnen! De decoratie. Ik koos voor vers fruit en chocolaatjes. Serveer daarna direct aan je gasten en : Heerlijk Happen!

Vier je het feestje bij iemand anders neem dan alles los mee en bouw de taart ter plekke op zodat je hem gelijk kunt serveren en hij in de auto niet kapot kan gaan!

Facebook Comments

Reacties

Reacties