Kip caprese met romige tagliatelle

Estimated reading time: 4 minuten

Van iets simpels iets heel lekkers maken? Dat kan met kip caprese met romige tagliatelle. Hier thuis zijn we dol op salade caprese en wat variatie daarin aanbrengen geeft weer een hele andere impuls aan dat recept. De romige saus maken we natuurlijk helemaal zelf. Hij krijgt een lekkere pittige smaak doordat we er gorgonzola in smelten. Een heerlijke haast boterachtige kaas uit Italië. Wist je dat er trouwens een stadje in de buurt van Milaan is dat daadwerkelijk gorgonzola heet? Het is niet helemaal duidelijk of daar ook daadwerkelijk deze kaas vandaan komt. Er zijn nu genoeg provincies die deze kaas maken. We gaan aan de slag met de kip caprese met romige tagliatelle. kip caprese uit de oven pasta pesto

Kip caprese met romige tagliatelle

En zo maak je de Kip caprese met romige tagliatelle:

-Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

-Voor kip caprese met romige tagliatelle heb ik zelf verse pesto gemaakt. Hier vind je dat recept terug om het ook zelf te maken. En heb je daar even geen zin in koop dan een bakje in de supermarkt.

Kip caprese met romige tagliatelle

-Maak de kipfilets schoon en leg ze dan in een ovenschaal. Strooi er wat peper en zout op en besmeer ze daarna met een mooie laag verse pesto. Snij vervolgens de tomaat en de mozzarella in plakken en leg deze op de pesto-laag. Nu kan hij de oven in. Ongeveer 20 minuutjes, de kaas is dan heerlijk gesmolten.

-Terwijl de kip in de oven staat maken we de saus. Pak een steelpannetje erbij en doe hier eerst de boter in. Laat deze smelten en voeg dan de bloem toe. Bak de bloem een minuutje of twee. Voeg dan al roerend de melk toe. Afhankelijk van hoe dik je je saus wilt hebben kun je eventueel wat meer melk toevoegen.

-Snij de gorgonzola in kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe, hij zal langzaam smelten en geeft die heerlijke bekende geur af.

-Kook de verse tagliatelle in 2 tot 3 minuutjes gaar en giet af. Je kunt wat olijfolie over de pasta druppelen om er voor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.

Kip caprese met romige tagliatelle

Kip caprese met romige tagliatelle caprese pasta pesto

Wanneer ten slotte de kip klaar is pak je de borden erbij. Schep eerst wat tagliatelle op het bord en schep de saus erover. Leg de kip er bovenop en garneer met de balsamico crème en verse basilicumblaadjes

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Kip caprese met romige tagliatelle

Kip caprese met romige tagliatelle

Van iets simpels iets heel lekkers maken? Dat kan met kip caprese met romige tagliatelle. Hier thuis zijn we dol op salade caprese en wat variatie daarin aanbrengen geeft weer een hele andere impuls aan dat recept.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: caprese
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 3 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 kipfilet
  • verse groene pesto
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 bol mozzarella
  • balsamico crème
  • tagliatelle - verse
  • basilicum blaadjes

Voor de saus heb je nodig:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 50 gram gorgonzola
  • 250 ml melk

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
  • Voor kip caprese met romige tagliatelle heb ik zelf verse pesto gemaakt. Hier vind je dat recept terug om het ook zelf te maken. En heb je daar even geen zin in koop dan een bakje in de supermarkt.
  • Maak de kipfilets schoon en leg ze dan in een ovenschaal. Strooi er wat peper en zout op en besmeer ze daarna met een mooie laag verse pesto. Snij vervolgens de tomaat en de mozzarella in plakken en leg deze op de pesto-laag. Nu kan hij de oven in. Ongeveer 20 minuutjes, de kaas is dan heerlijk gesmolten.Kip caprese met romige tagliatelle
  • Terwijl de kip in de oven staat maken we de saus. Pak een steelpannetje erbij en doe hier eerst de boter in. Laat deze smelten en voeg dan de bloem toe. Bak de bloem een minuutje of twee. Voeg dan al roerend de melk toe. Afhankelijk van hoe dik je je saus wilt hebben kun je eventueel wat meer melk toevoegen.
  • Snij de gorgonzola in kleine stukjes en voeg deze aan de saus toe, hij zal langzaam smelten en geeft die heerlijke bekende geur af.
  • Kook de verse tagliatelle in 2 tot 3 minuutjes gaar en giet af. Je kunt wat olijfolie over de pasta druppelen om er voor te zorgen dat ze niet aan elkaar plakken.
  • Wanneer ten slotte de kip klaar is pak je de borden erbij. Schep eerst wat tagliatelle op het bord en schep de saus erover. Leg de kip er bovenop en garneer met de balsamico crème en verse basilicumblaadjes: Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto

Wil je nog meer recept[pten proeven als Kip caprese met romige tagliatelle? Probeer dan deze eens.

Luxe caprese salade met olijven

Pesto tagliatelle met kip en spinazie

Een kommetje romige Ceasar tagliatelle

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

kip caprese uit de oven pasta pesto

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kip caprese met romige tagliatelle

2 gedachten over “Kip caprese met romige tagliatelle”

4.91 from 21 votes (19 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept