Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Geschatte leestijd: 4 minuten

Oh Valentijn… eigenlijk heb ik er helemaal niets mee. Maar helemaal ontkom ik er ook niet aan want de recepten vliegen me link en rechts alweer om de oren. Nou dan doe ik een kleine duit in het zakje met deze Valentijn bietjesrisotto met feta en munt. Lekker roze van kleur dus past dan ook helemaal bij Valentijnsdag. Na wat googlen blijkt er niet echt een heel éénduidig verhaal rond valentijn te bestaan en al helemaal geen traditioneel recept of iets dergelijks. We moeten er dus zelf maar het mooiste van maken, en dat lukt aardig met deze risotto! bietjes bieten risotto recept

Risotto-rijst is een soort rijst die wordt gebruikt om risotto te maken, een bekende Italiaanse gerecht. Risotto-rijst heeft een kortere korrel dan andere soorten rijst en een unieke structuur die zorgt voor de smeuïge textuur van de risotto. De rijst wordt meestal gekookt in bouillon en wijn en constant geroerd, waardoor de granen zacht en smeuïg worden. Er zijn veel verschillende smaken en variaties van risotto, waaronder klassieke smaken zoals paddenstoelen, asperges en Parmezaanse kaas, en moderne smaken zoals truffel, zeevruchten en groenten. Risotto is een populaire keuze voor een romantische Valentijnsdagmaaltijd. bietjes recept

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt
Laat de wijn verdampen.

De lijst ingrediënten lijkt best heel lang te zijn maar ik denk dat je de helft vaak al in huis hebt of in je voorraadkast hebt staan.

-Maak eerst de bouillon. Daarvoor pureer je de bietjes in je keukenmachine. Doe vervolgens de helft in de pan met de bouillon. ( Ik gebruikte 2 blokjes) Breng het geheel aan de kook en giet het dan door een zeef. Deze bietjesbouillon zet je apart om straks de risotto mee te maken. Laat hem op een warmhoudplaatje staan zodat hij wel warm blijft.

-Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Vervolgens bakken we de fijngesnipperde ui en knoflook glazig en daarna voegen we de risotto toe. Bak de rijstkorrels voor een minuutjes of twee mee tot ook deze glazig zijn. Blus af met de rode wijn en laat deze verdampen.

-Nu voeg je stapsgewijs elke keer een soeplepel met bietjesbouillon toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is maar nog wel een lekkere bite heeft.

-Voeg de roomboter in kleine blokjes toe en schep de overgebleven gepureerde bietjes erdoor.

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt bietjes recept
Verras je geliefde met deze smaakvolle risotto.

Voeg als laatste de verse tijmblaadjes aan de risotto toe en roer het geheel door elkaar. Schep het dan in je kommetjes en voeg hier de pesto, feta, en blaadjes verse munt aan toe. Heerlijk met een stukje gebakken focaccia erbij en natuurlijk een goed glas rode wijn!

Variatietip: Voeg er lekkere uitgebakken spekjes aan toe of vervang de feta voor geitenkaas.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Oh Valentijn… eigenlijk heb ik er helemaal niets mee. Maar helemaal ontkom ik er ook niet aan want de recepten vliegen me link en rechts alweer om de oren.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 21 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: bietjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 3 bietjes - gekookte
  • 250 gram risotto rijst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 witte ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 3 el verse tijm
  • een stukje feta - gebrokkeld
  • verse munt
  • zout
  • peper
  • 150 ml rode wijn - goede kwaliteit
  • olijfolie
  • 50 gram roomboter
  • huisgemaakte pesto - recept in link boven dit recept

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak eerst de bouillon. Daarvoor pureer je de bietjes in je keukenmachine. Doe vervolgens de helft in de pan met de bouillon. ( Ik gebruikte 2 blokjes) Breng het geheel aan de kook en giet het dan door een zeef. Deze bietjesbouillon zet je apart om straks de risotto mee te maken. Laat hem op een warmhoudplaatje staan zodat hij wel warm blijft.
  • Laat de wijn verdampen.
  • Neem een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hier wat olijfolie in. Vervolgens bakken we de fijngesnipperde ui en knoflook glazig en daarna voegen we de risotto toe. Bak de rijstkorrels voor een minuutjes of twee mee tot ook deze glazig zijn. Blus af met de rode wijn en laat deze verdampen.
  • Nu voeg je stapsgewijs elke keer een soeplepel met bietjesbouillon toe. Blijf dit doen tot de rijst gaar is maar nog wel een lekkere bite heeft.
  • Voeg de roomboter in kleine blokjes toe en schep de overgebleven gepureerde bietjes erdoor.
  • Voeg als laatste de verse tijmblaadjes aan de risotto toe en roer het geheel door elkaar.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
groene pesto
Naar recept gaan
homemade verse groene en rode pesto

Nog meer recepten zoals Valentijn bietjesrisotto met feta en munt? Probeer dan eens dit.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

bietjes bieten risotto recept

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Valentijn bietjesrisotto met feta en munt

Eén gedachte over “Valentijn bietjesrisotto met feta en munt”

4.91 from 21 votes (20 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept