Estimated reading time: 3 minuten
Bewust kiezen voor goede producten, en regelmatig ook vegetarisch. Het begint hier thuis steeds meer een gewoonte te worden. De weken dat er echt elke dag vlees wordt gegeten is al een tijdje niet meer. Helemaal vegetarisch zal ik overigens nooit worden. Daarvoor vind ik een fijn biefstukje of een kippendij nèt iets te lekker voor, en de eiwitten heb je ook nodig. Maar in een vegetarische kikkererwtstoofpot met feta als deze zitten ook zeker genoeg eiwitten. Die haal je uit de kikkererwten. vegetarische italiaanse stoofpot recept maken
Nu vind ik die eigenlijk alleen geroosterd lekker maar in een stoofpot recept als deze smaken ze prima! Een groot voordeel van deze stoofpot is ook dat hij niet uren hoeft te pruttelen. Je kunt dus snel lekker eten en aan tafel.
Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta
Naast eiwit bevatten deze kleine erwtjes ook veel voedingsvezels en maar een heel klein beetje vet. Maar ook foliumzuur, magnesium en ijzer en zo is het een krachtig erwtje die gezond voor je is. In deze vegetarische kikkererwt stoofpot met feta stoppen we nog veel meer gezonde ingrediënten.
Spinazie, kappetjes, tomaten het is echt een heel fijn groente-potje. In dit recept mis ik dan ook helemaal geen vlees. Als je het extra vullend wilt maken kun je altijd nog een fijn stuk grof brood erbij serveren. En dit stoofpot recept is heel makkelijk naar je eigen wensen aan te passen. In plaats van spinazie kun je ook voor broccoli kiezen bijvoorbeeld.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Vegetarische kikkererwt stoofpot met feta
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten
- 1 plak feta
- 3 tenen knoflook gehakt
- 300 gram spinazie
- 1 blik tomaten blokjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Haal het velletje van de knoflook en hak de knoflooktenen.
- Laat het blik met kikkererwten uitlekken.
- Neem je stoofpan erbij en doe er een beetje olijfolie in. Bak de gehakte knoflook met de tomatenpuree en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie helemaal geslonken is.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg dan de rest van de ingrediënten toe behalve de feta.
- Laat het geheel rustig pruttelen op een laag vuurtje voor een twintig minuutjes.
- Brokkel de feta en voeg deze de laatste vijf minuutjes toe.
- Heerlijk Happen!
Natuurlijk heb ik ook andere fijne vegetarische recepten:
Deze fantastische gebakken burrataen gegrilde fruitsalade.
Of deze goed gevulde noodle bowl met shiitakes.
Maar ook dezelekker pittige pompoen hummus op een toastje.
Andere lekkere recepten proberen? Dat kan:
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
vegetarische italiaanse stoofpot
Vegetarisch maar toch verrassend lekker
Dit lijkt me super
De echte persoon!
De echte persoon!
Wonderful recipe!